Δύο έργα μεγάλης σημασίας για την Πάτρα και για τη διευκόλυνση όσων ταξιδεύουν προς και από αυτήν ετοιμάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», πρόκειται για τους Κόμβους Κ3 και Κ7 οι οποίοι θα συνδέουν την Πάτρα με τη Μεγάλη της Περιμετρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουσιαστικά είναι τα δύο μεγάλα έργα που δεν υλοποιήθηκαν όταν έγινε η Μάξι Περιμετρική, όπως την λέγαμε τότε, παρά το γεγονός ότι η κατασκευή τους ήταν θέμα που έθεταν σε όλους τους αρμόδιους οι φορείς και οι κάτοικοι των Πατρών» τόνισε ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, που έχει προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε τα δύο έργα αυτά να ενταχθούν άμεσα στο ΣΕΣ (το νέο ΕΣΠΑ) μόλις αυτό ανοίξει για να ξεκινήσει η κατασκευή τους.

«Θεωρούμε πως ολοκληρώνεται έτσι η Μεγάλη Περιμετρική της Πάτρας, και θα αποτελέσει ανάσα για τους κατοίκους των βορείων και των νοτίων περιοχών της Πάτρας», συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο κόμβος Κ3 είναι ο οδικός άξονας που ενώνει τη Μεγάλη Περιμετρική με την περιοχή του Μείλιχου ποταμού.
Ο Κόμβος Κ7 που θα ενώνει τη Μεγάλη Περιμετρική με την 111 Εθνική Οδό Πατρών – Τριπόλεως, προβλεπόταν στη μελέτη ουσιαστικά όμως παρέμεινε μόνο στα σχέδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης