Χαλάζι και έντονη βροχόπτωση έπληξαν την Πέμπτη τη Θεσσαλονίκη.

Οι ουρανοί άνοιξαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε το thestival, σημαντικό πρόβλημα αντιμετώπισε η περιοχή των Συκεών, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία έφτασαν σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο. 

Λεωφορεία του ΟΑΣΘ άρχισαν να αποβιβάζουν τον κόσμο, καθώς λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν ορισμένα σημεία στο κέντρο της πόλης.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα παρασύρθηκε από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στη Νεάπολη. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής και κατάφεραν να τη διασώσουν. Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το seleo, άνδρες της Υπηρεσίας απεγκλώβισαν τέσσερα άτομα στη γέφυρα των Αγίων Πάντων.

Παράλληλα, πλημμυρισμένη παρέμεινε αρκετή ώρα η ευρύτερη περιοχή του μνημείου του Λευκού Πύργου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε κάποια σημεία το ύψος του νερού ξεπέρασε τους 50 πόντους, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του μνημείου επισκέπτες.

Η περιπέτειά τους διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες. Ο μεγάλος όγκος του νερού πλημμύρισε τον αύλειο χώρο του μνημείου, με αποτέλεσμα 24 μαθητές από το λύκειο της Αργαλαστής Βόλου και 10 τουρίστες από την Αγγλία να εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ξεκίνησε άντληση υδάτων. Τα ακάθαρτα νερά έφραξαν τις σωλήνες αναρρόφησης, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί άλλος τρόπος απεγκλωβισμού.

Πυροσβέστες έκοψαν τα κάγκελα από παράθυρο του ισόγειου χώρου του μνημείου και οι επισκέπτες απεγκλωβίστηκαν.

Το αμφιθέατρο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε πισίνα λόγω υπερχείλισης αποχέτευσης, ενώ τα ορμητικά νερά έσπασαν πόρτα του κτιρίου από την πλευρά του κυλικείου.

Από το φρεάτιο ξεβράστηκαν λύματα μέχρι και νεκρά ποντίκια.

 Δείτε εντυπωσιακές εικόνες:

Πηγή: thestival, seleo, dailythess.gr , facebook: filotas talidis

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης