Της Άντζελας Πεΐτση

Σε μία υπέρλαμπρη τελετή, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή άφιξης της πρώτης πτήσης από το «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο υπερσύχρονο Αεροδρόμιο της Πάρου. Οι περισσότεροι τη χαρακτήρισαν ως «ιστορική ημέρα» όχι μόνον για τις Κυκλάδες αλλά για την Ελλάδα γενικότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο κόσμημα του νησιού «άνοιξε» τα φτερά του στον κόσμο και φιλοδοξεί να διευκολύνει τόσο τη ζωή των κατοίκων στις μετακινήσεις του προς και από το εσωτερικό της χώρας όσο και να καταστεί «γέφυρα» τουριστικής ανάπτυξης στην «πολύπαθη» πλέον από τα φορολογικά και οικονομικά βάρη νησιωτική Ελλάδα.

Η μέρα ήταν αφιερωμένη στους κατοίκους της Πάρου, που περίμεναν έντεκα ολόκληρα χρόνια την ολοκλήρωση του έργου. Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστική η δήλωση του Δημάρχου Πάρου, Κώστα Κωβαίου στο zougla.gr: «Από τη στιγμή που οι Παριανοί είναι χαρούμενοι, είμαι κι εγώ ικανοποιημένος».

Απούσα η Κυβέρνηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έλαμψε δια της απουσίας της, η Κυβέρνηση από την τελετή υποδοχής του πρώτου αεροσκάφους, στο αεροδρόμιο της Πάρου.

Κύκλοι της δημοτικής αρχής, επιβεβαίωσαν στο zougla.gr πως είχαν προσκληθεί όλοι: «Άπαντες πρώην Περιφερειάρχες, πρώην Έπαρχοι, πρώην Δήμαρχοι και πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπουργοί, βουλευτές, όλοι», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Πληροφορίες θέλουν, ένα τόσο μεγάλο έργο να μπαίνει στο στόχαστρο της κομματικής αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση να κάνει λόγο για «κομματική φιέστα» της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, την Παρασκευή αναμένεται «κυβερνητική φιέστα»… είπαν με νόημα, στο αεροδρόμιο της Πάρου.

Παρόντες στη μεγαλειώδη εκδήλωση υποδοχής της πρώτης πτήσης, που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή ήταν, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ-Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, οι πρώην Υπουργοί, Γιώργος Αλογοσκούφης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Μανόλης Γλέζος (έχει σπίτι στο νησί), ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines, Ευτύχης Βασιλάκης, ο Πρόεδρος της Intrakat, Δημήτρης Κλώνης, ο Έπαρχος Πάρου, Κώστας Μπιζάς, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης