Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 17 περιπτώσεις κλοπής λεμονιών από αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, εξιχνιάστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, ένας ανήλικος, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ όπως επιπλέον προέκυψε διέμενε παράνομα στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη ο 49χρονος πατέρας του ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του. Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο ανήλικος είχε κλέψει από αγρόκτημα 250 κιλά λεμόνια και στη συνέχεια τα φόρτωσε σε όχημα.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εντόπισαν τον ανήλικο και τον συνέλαβαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από έρευνα των Αρχών, προέκυψε ότι ο ανήλικος, από τα μέσα Ιουνίου έως και τη σύλληψη του, είχε διαπράξει ακόμη 16 κλοπές σε αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, όπου αφαίρεσε  συνολικά πάνω από 10 τόνους λεμόνια, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του.

Επιπλέον, όπως προέκυψε ο ανήλικος, διέθεσε τα λεμόνια έναντι χρηματικού ποσού σε 2 Ελληνες.

Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης