Συγκλονισμένος είναι ο πολιτικός και δικηγορικός κόσμος μετά την δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το βράδυ της Πέμπτης στο γραφείο του επί της οδού Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας.

Με ανακοινώσεις τους, δικηγορικοί σύλλογοι, πολιτικά κόμματα και κομματικοί αρχηγοί εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την δολοφονική επίθεση με όπλο κατά του δικηγόρου που είχε αναλάβει πολύκροτες υποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλοι και συγγενείς του Μ. Ζαφειρόπουλου έσπευσαν σήμερα έξω από το γραφείο του στο κέντρο και άφησαν ένα λουλούδι στην είσοδο, τιμώντας έτσι τη μνήμη του εκλιπόντος. Εκεί βρέθηκε και ο αδερφός του, Γρηγόρης.

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λουλούδια στην είσοδο του γραφείου

Στο μεταξύ η οικογένεια του ποινικολόγου, με ανακοινώσεις, ζητεί να συλληφθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

«Καλό παράδεισο πατέρα μου»

«Καλό παράδεισο πατέρα μου! Θα σε αγαπάω πάντα!». Τις φράσεις αυτές χρησιμοποίησε ο υιός του δολοφονηθέντος, Νώντας Ζαφειρόπουλος για να αποχαιρετήσει τον πατέρα του.

Μέσω Facebook, ο 23χρονος ευχαρίστησε όσους τον συλλυπήθηκαν και χαρακτήρισε «άνανδρους μικρούς ανθρώπους» τους υπευθύνους.

«Χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έφυγε κάνοντας το λειτούργημά τους γιατί ως τέτοιο έβλεπε τη δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τελικά ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στην σημερινή κοινωνία» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Νώντας Ζαφειρόπουλος.
Και συνεχίζει λέγοντας πως «το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο όπως ήταν το όνειρό του».

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα συλλυπητήριά σας κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά αλλά δεν βρίσκομαι σε θέση να το κάνω… χθες έχασα ότι πιο πολύτιμο είχα εξαιτίας κάποιων άνανδρων και μικρών ανθρώπων και ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Έφυγε κάνοντας το λειτούργημά τους γιατί ως τέτοιο έβλεπε τη δικηγορία και πάντα μου έλεγε πως αν το κάνεις αξιοπρεπώς δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τελικά ούτε αυτό δεν μπορείς να κάνεις στην σημερινή κοινωνία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν πρόλαβε να με ορκίσει δικηγόρο όπως ήταν το όνειρό του. Καλό παράδεισο πατέρα μου!! Θα σε αγαπάω πάντα!».

«Τέτοια εγκλήματα έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα»

Με μία λιτή ανακοίνωση, η θεία του δολοφονηθέντος, Ντάνα Ζαφειροπούλου-Οικονομοπούλου ζητεί να συλληφθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν. Το έγκλημα με θύμα τον ανιψιό της, όπως τονίζει «αφορά κάθε οικογένεια».

«Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του» αναφέρει η Ντάνα Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου.

«Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιος Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια» τονίζει η Ντάνα Ζαφειροπούλου.

Η νύχτα για την οικογένεια του δολοφονηθέντος ήταν δύσκολη, με τους οικείους του να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς έχασαν με αυτό τον τρόπο τον αγαπημένο τους πατέρα, σύζυγο, αδερφό.

Τραγική φιγούρα η σύζυγός του, που έφθασε στον τόπο του εγκλήματος κρατώντας το κεφάλι της και προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Το ίδιο και τα παιδιά του που με δάκρυα στα μάτια αναζητούσαν απαντήσεις…

Η σύζυγος του Μ. Ζαφειρόπουλου

Θρήνος για τον γιο του Μ. Ζαφειρόπουλου

Λόγια παρηγοριάς στον γιο και την κόρη του δολοφονηθέντος ποινικολόγου

Στο σημείο έφτασαν φίλοι και δικηγόροι, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια ενός ανθρώπου και συναδέλφου που γνώριζαν και εκτιμούσαν.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης