Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Λάρισας και σε φιλοζωικές οργανώσεις η τοποθέτηση φάτνης με ζώα στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Νεάπολης Λάρισας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στην καταγγελία που απεστάλη στη zougla.gr αναφέρεται:

«Στο χωριό του Αϊ Βασίλη στη Νεάπολη Λάρισας έχει τοποθετηθεί ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ζωντανή φάτνη με ένα πόνυ και δυο νανάκια κριαράκια αν δε κάνω λάθος. Δε ξέρω με ποια λογική η Δημοτική Αστυνομία, ο Δήμος Λάρισας επέτρεψαν να γίνει αυτό , παράνομα και αντίθετα στο άρθρο 12 του νέου νομού 4039/2012

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρθρο 12 – Απαγόρευση χρησιμοποίησης κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάµατα και άλλες συναφείς δραστηριότητες

1. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή σε θίασο με ποικίλο πρόγραμμα, εφόσον τα ζώα αυτά χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους, πραγματοποιούν παραστάσεις ή παρελαύνουν ή εμφανίζονται ενώπιον του κοινού.

2. Απαγορεύεται η διατήρηση κάθε είδους ζώου σε επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών, πίστας αυτοκινητιδίων, μουσικών συναυλιών, επιδείξεων, πανηγυριών ή άλλων καλλιτεχνικών ή ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, εφ’ όσον τα ζώα χρησιμοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό στο πρόγραμμά τους.

Το έργο το έχει αναλάβει ιδιώτης ο οποίος έχει νοικιάσει όλο το χώρο για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού από το Δήμο Λάρισας. Έχει ήδη ενημερωθεί η Δημοτική Αστυνομία η οποία δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια μέχρι σήμερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης