Φωτογραφίες-video: Νίκος Χριστοφάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11.00 το πρωί αντιφασιστική πορεία που ξεκίνησε στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα. Στην πορεία συμμετέχουν σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, με αφορμή την πρόσφατη βίαιη επίθεση χρυσαυγιτών στο Δημοτικό Νέου Ικονίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαδήλωση καλούν σύλλογοι εκπαιδευτικών, το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, ο Συντονισμός για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό σωματείων – φοιτητικών συλλόγων – συλλογικοτήτων και πολλές ακόμα πρωτοβουλίες.

Η απόφαση για τη διαδήλωση πάρθηκε ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», με θέμα τη βίαιη επίθεση που δέχτηκαν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, καθώς και την υποδοχή των μικρών προσφύγων και μεταναστών που θα φοιτήσουν στο Πέραμα, το Κερατσίνι και τη Νίκαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η ΔΟΕ, η ΕΛΜΕ Πειραιά, η Β’ ΕΛΜΕ Πειραιά, η Ένωση Γονέων Περάματος, η Ένωση Γονέων Κερατσινίου, οι Σύλλογοι Π.Ε Πειραιά και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων.


 

Στο κάλεσμα της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών τονίζεται το κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, για τη σταδιακή μετάβαση σε μια κανονική και δημιουργική ζωή όλων των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στην Ελλάδα.

«Οι κάτοικοι του Πειραιά, της Δραπετσώνας, της Νίκαιας, του Κορυδαλλού, του Κερατσινίου και του Περάματος – που σε μεγάλο ποσοστό έχουμε προσφυγικές ρίζες και ζήσαμε και τη μεταπολεμική μετανάστευση στη Γερμανία – έχουμε ήδη ανοίξει την αγκαλιά μας στους μετανάστες που ζουν ανάμεσά μας. Το δηλητήριο και οι τραμπουκισμοί της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης δεν μας αγγίζουν και δεν μας φοβίζουν», προστίθεται.

Σε άλλο κάλεσμα εκπαιδευτικά σωματεία υπογραμμίζουν ότι η μάχη ενάντια στον φασισμό και τους φασίστες είναι διαρκής και σε όλα τα επίπεδα.

«Οι τραμπούκικες και φασιστικές επιθέσεις δεν μένουν αναπάντητες από το εκπαιδευτικό κίνημα. (…) Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως δεν τρομοκρατούμαστε από φασίστες. Αγωνιζόμαστε καθημερινά για να κρατηθεί η δημόσια εκπαίδευση παρά την κυβερνητική αδιαφορία, αξιοπρεπής, με σεβασμό του παιδαγωγικού μας ρόλου, με πάγια προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά και την αδιαπραγμάτευτη προάσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας: των παιδιών όλου του κόσμου», τονίζουν επίσης.

Οι συγκοινωνιακές γραμμές που εξυπηρετούν την πρόσβαση στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα:

• Γ18 Ομόνοια- Πέραμα μέσω Γρηγορίου Λαμπράκη

• Β18 Ομόνοια- Πέραμα μέσω Π. Ράλλη

• από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, λεωφορείο 843 Πειραιάς – Πέραμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης