Πέντε χρόνια μετά την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Το πρωί κάθισε για δεύτερη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο 31χρονος Γεωργιανός Δαβίδ Μουρτζικνέλι ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών και 10 μηνών για τη δολοφονία με 31 μαχαιριές του δημοφιλούς ηθοποιού.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος σε πρώτο βαθμό κρίθηκε ένοχος με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου είναι και πάλι αντιμέτωπος με τα ισόβια, μετά την έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο εισαγγελέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας σήμερα εξετάστηκαν ως μάρτυρες φίλοι και γνωστοί του θύματος οι οποίοι κυρίως αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του και στο χαμηλό προφίλ που κρατούσε ως άνθρωπος.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στους δικαστές υποστήριξε πως εμμένει σε όσα είχε πει και πρωτοδίκως, ότι δηλ. μαχαίρωσε τον ηθοποιό γιατί θίχθηκε η σεξουαλική αξιοπρέπειά του. Ωστόσο, απολογούμενος τότε ο κατηγορούμενος είχε αποφύγει να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο πώς έγινε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι είχαν κάνει χρήση αλκοόλ και δεν θυμάται.

Η δίκη διακόπηκε για τις 21 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης