Την κάθετη αντίθεσή του στην πρόταση της κυβέρνησης για το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας εξέφρασε με ψήφισμά του τη Δευτέρα το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά τη συνεδρίασή του και ζητά να αποδοθεί στην πόλη και να τηρήσει η Πολιτεία τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα, καλεί τα κόμματα να τοποθετηθούν επί του θέματος και εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να προκαλέσει σύσκεψη μετά τις εκλογές υπό την προεδρία του νέου πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, το θέμα του παραλιακού μετώπου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης από το περιφερειακό συμβούλιο, που τοποθετήθηκε εκδίδοντας ψήφισμα, στο οποίο υπογραμμίζεται η κατηγορηματική αντίθεσή του σε κάθε απόπειρα ματαίωσης της απελευθέρωσης του παραλιακού μετώπου της Πάτρας και ακύρωσης του Πρωτοκόλλου Παραχώρησης του 2010.

Κατά τη συνεδρίαση, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι «με την τελευταία πρότασή της, η κυβέρνηση προσπαθεί με ασαφή επιχειρήματα και προσχήματα να μεταφέρει τη λύση στο απώτερο μέλλον και να μετατρέψει το Πρωτόκολλο Παραχώρησης του 2010 σε σύμβαση συνεργασίας».

Υπογράμμισε, δε, πως «η απελευθέρωση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας είναι ένα διαχρονικό αίτημα του Δήμου Πατρέων, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, των φορέων της πόλης, και όλων των δημοτών, για το οποίο έχει δοθεί μακροχρόνιος αγώνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, το περιφερειακό συμβούλιο στο ψήφισμά του ζητεί από την Πολιτεία να τηρήσει τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις της, και καλεί την κυβέρνηση και τις κρατικές υπηρεσίες να εφαρμόσουν άμεσα μια ρεαλιστική λύση, που θα αποκαθιστά τη σχέση της πόλεως των Πατρών με τη θάλασσά της, και θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες του λιμανιού της Πάτρας, τη θαλάσσια πύλη της Ελλάδας προς τη Δύση.

Επιπλέον, το συμβούλιο εξουσιοδότησε τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να κοινοποιήσει το ψήφισμα στα κόμματα του συνταγματικού τόξου που θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού στις εθνικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και να τους ζητήσει να τοποθετηθούν ξεκάθαρα επί του θέματος κατά την προεκλογική περίοδο, όπως επίσης και να ζητήσει σύσκεψη για το ζήτημα υπό την προεδρία του νέου πρωθυπουργού, μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης