Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή της για την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, το Σάββατο 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Λευκό Πύργο, εξέδωσε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή της για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο εκλεγμένος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, το Σάββατο 19 Μαΐου, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων μνήμης των Ποντίων.

Το οπτικοακουστικό υλικό και οι μαρτυρίες αυτοπτών δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για ενέργειες που εκπορεύονται από το μίσος, όχι μόνο για το θύμα τους, που έχει την ανεπιφύλακτη συμπαράστασή μας, αλλά για καθετί το διαφορετικό, για καθετί που δεν προσαρμόζεται στο αγαπημένο τρίπτυχο της ακροδεξιάς (και όχι μόνο), «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια».

Στεκόμαστε, χωρίς κανέναν αστερίσκο, απέναντι σε αυτή την επίθεση, που ξεκίνησε με ένα ομοφοβικό, εθνικιστικό, αντισημιτικό παραλήρημα από ένα μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους, και συνεχίστηκε με τις βιαιοπραγίες μιας ομάδας τραμπούκων που έδρασε για κάποια λεπτά σχεδόν ανενόχλητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ακριβώς η άνεση με την οποία έδρασαν οι ακροδεξιοί τραμπούκοι θυμίζει ότι δεν πρόκειται για ένα ακόμη «μεμονωμένο περιστατικό». Τον τελευταίο καιρό την είδαμε ξανά και ξανά, από τον εμπρησμό της Λιμπερτάτια μέχρι το πογκρόμ της Μυτιλήνης, με την εξοργιστική ανοχή του κράτους και της κυβέρνησης να έχει το δικό της μερίδιο στην αποθράσυνση της ακροδεξιάς, εθνικιστικής και ρατσιστικής βίας.

Η φασιστική δράση και η ανοχή σ’ αυτήν, που την ενθαρρύνει άμεσα και έμμεσα, όπως και ο μισαλλόδοξος λόγος, όποιον κι αν βάζουν στο στόχαστρο, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκουν αντιμέτωπους/-πες .

Ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες και τις μισάνθρωπες ιδέες και πρακτικές τους”

Πηγή: thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης