Ξεκίνησε το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθηνών, που πραγματοποιείται στο Πάρκο Γουδή, από την Παρασκευή μέχρι και τις 2 Ιουλίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από αντιρατσιστικές συλλογικότητες και όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες «αποτελεί κάθε χρόνο το πιο μεγάλο γεγονός του αντιρατσιστικού κινήματος».

Με κεντρικό σύνθημα «Πατρίδα μας όλη η Γη», το 20ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποσκοπεί να γεμίσει τρεις ημέρες το κλεινόν άστυ με γεύσεις και ήχους από όλο τον κόσμο. Κουζίνες από δεκάδες μέρη του κόσμου φιλοξενούνται στο «πιο ανοιχτό και φιλόξενο τραπέζι της πόλης, το τραπέζι του 20ου αντιρατσιστικού Φεστιβάλ». Η μεταναστευτική/προσφυγική κουζίνα είναι για άλλη μια χρονιά η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Τριημέρου, καθώς πρόσφυγες και μετανάστες, γυναίκες και άντρες, από χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής ετοιμάζουν αλμυρά και γλυκά παραδοσιακά εδέσματα των τόπων καταγωγής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, οι μεταναστευτικές κοινότητες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη μουσική καθώς, υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη σκηνή που θα υποδεχτεί μουσικές και ήχους από όλο τον κόσμο. Όσον αφορά στις άλλες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν, έχουν ήδη διαμορφωθεί χώροι που θα φιλοξενήσουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, λαϊκά, νησιώτικα και ρεμπέτικα γλέντια, καθώς επίσης και γνωστά ονόματα από την Hip-hop, την εναλλακτική ροκ, την ποπ και την ηλεκτρονική σκηνή.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των συζητήσεων που θα διεξαχθούν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, καθώς μέλη συλλογικοτήτων του αντιρατσιστικού κινήματος, της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου θα παραβρεθούν ώστε να απαντήσουν σε κρίσιμα ζητήματα της περιόδου, όπως «Πώς διαμορφώνεται η νέα Ευρώπη-Φρούριο και τι συμβαίνει στα νησιά και τα στρατόπεδα κράτησης της “νέας” Ελλάδας; Πώς οργανώνονται, αγωνίζονται, απαντούν οι από κάτω, τα κινήματα και η Αριστερά; Πού και πώς νικάει η ζωή, η αξιοπρέπεια και η αλληλεγγύη;».

Τέλος, οι εκθέσεις φωτογραφίας δεν θα μπορούσαν να λείπουν από το φεστιβάλ. Το «No Direction Hom”: Από την απώλεια στην ελπίδα;» και το “αλλιώτικο” οικογενειακό άλμπουμ «Looking the “old” photo albums», είναι μερικές από τις εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διοργανωτές, διοργανώτριες με σύνθημα «Είκοσι φορές Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Είκοσι φορές μια γιορτή για την ελπίδα που δεν τα βάζει κάτω», δίνουν ραντεβού για το τρέχον τριήμερο στο Πάρκο στο Γουδή.

Οι συζητήσεις ξεκινούν στις 7.00 μ.μ., οι συναυλίες στις 9.30 μ.μ., ενώ η είσοδος ενίσχυσης ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά μέρα, και στα 10 ευρώ για όλο το τριήμερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης