Νέα επιστολή απέστειλε η Τόνια Ηλία στο zougla.gr, στην οποία απαντάει στην εφημερίδα «Έθνος» και στη δημοσιογράφο Σοφία Φασουλάκη, σε σχέση με δημοσίευμα που αφορούσε στην υπόθεσή της. 

Διαβάστε εδώ την αρχική επιστολή της Τόνιας Ηλία.

Διαβάστε εδώ την απάντηση στην επιστολή από το Έθνος.

Ακολουθεί η σημερινή και τελευταία επιστολή της Τόνιας Ηλία, που απαντάει στο τελευταίο δημοσίευμα του «Έθνους»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κυρία Φασουλάκη αν και είναι κάπως ασαφές το κατά πόσο με το τελευταίο δημοσίευμά σας στο Έθνος στις 19/2/2017 απαντάτε στην από 17/2/2017 επιστολή μου με την ιδιότητα της δημοσιογράφου ή με την ιδιότητα της τυχόν εντεταλμένης Εκπροσώπου Τύπου της Εισαγγελίας, πολύ επιγραμματικά σας ενημερώνω ότι αν διαβάζατα λίγο προσεχτικότερα την επιστολή μου, δεν θα την παρερμηνεύατε στο βαθμό που την παρερμηνέψατε (κατά λάθος ή από πρόθεση… αυτό βέβαια είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία). 

Συγκεκριμένα: 

1) Η από 14/2/2017 απόφαση του βρετανικού υπουργείου εσωτερικών (Home Office) που επιμελώς αποφύγατε να αναφέρετε και να σχολιάσετε, διαψεύδει και ανατρέπει αθ’ εαυτής είτε το θέλετε είτε όχι το δημοσίευμά σας στις 12/2/2017, αφού λόγω αυτής της απόφασης, η προγραμματισμένη για τις 15/2/2017 έκδοσή μου ματαιώθηκε όχι λόγω δικών μου “σκαφισμάτων”, όπως χαρακτηριστικά και εσφαλμένα προβλέψατε, αλλά από τις ίδιες αγγλικές Διοικητικές Αρχές και μόνο. (Λυπάμαι αν αυτή η εξέλιξη δημιουργεί σε εσάς και τους όποιους τυχόν εντολείς σας έντονο επικοινωνιακό πρόβλημα, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) Αν στα φαινόμενα διαφθοράς της χώρας μας συγκαταλέγετε και εμένα, είτε με τη δημοσιογραφική σας ιδιότητα, είτε με την πιθανή ιδιότητα της τυχόν εκπροσώπου Τύπου της Εισαγγελίας, να είστε σίγουρη, ότι με αυτή σας τη δήλωση, συμβάλλετε να χάσουμε την αξιοπιστία μας και ως χώρα, αφού όπως πολύ καλά γνωρίζετε και σκόπιμα φυσικά παρακάμπτετε, κοινωνικά επιδόματα από τις καθόλου αναξιόπιστες αγγλικές Αρχές, μου χοηρηγήθηκαν και μάλιστα στη διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης, μόνο κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου των περιουσιακών/οικονομικών μου στοιχείων τόσο των εντός όσο και των εκτός αυτής της χώρας.

Αν παρ΄όλα αυτά εσείς ή οι όποιοι τυχόν εντολείς σας έχετε ή έχουν αντίθετη πληροφόρηση από τις αρμόδιες οικονομικές αρχές της χώρας μας, όπως το ΣΔΟΕ ή από όποια άλλη αρχή, είτε για δικό μου πλουτισμό είτε για πλουτισμό οποιουδήποτε συγγενικού μου προσώπου, παρακαλώ να τη δημοσιοποιήσετε άμεσα.

Σε διαφορετική όμως περίπτωση, αν επιμένετε, για τους λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε φυσικά, να με ταυτίζετε με διαφθορά, να είστε σίγουρη, ότι κινδυνεύετε να γίνετε όχι μόνο τελείως αναξιόπιστη αλλά και γραφική.

3) Σε σχέση με τη “βεντέτα” που αναφέρετε, συγνώμη κυρία Φασουλάκη, αλλά “Συ Είπας”, πληροφορούμενη, όπως τουλάχιστον δηλώσατε δημοσίως από εισαγγελικές πηγές, ότι: “θέμα τιμής είναι πλέον για την Ελληνική Δικαιοσύνη η έκδοση της Αντωνίας Ηλία στη χώρα μας”.

Λυπάμαι, αν σας ξέφυγε αυτή η φράση ή αν δεν μπήκατε στη διαδικασία να τη ρετουσάρετε, επειδή απλούστατα δεν είχατε προβλέψει και ούτε μπορούσατε άλλωστε να προβλέψετε ούτε εσείς ούτε και οι πηγές σας τη ματαίωση της έκδοσής μου.

Τώρα είναι κάπως αργά, για να επανορθώσετε. Όσο και να προσπαθήσετε να μου επιρρίψετε μομφή για τα οποιαδήποτε μη συμφέροντα στους τυχόν εντολείς σας ερμηνευτικά συμπεράσματα, που έχουν ήδη άλλωστε επιβεβαιωθεί σε πολύ προγενέστερο χρόνο και στο αγγλικό εφετείο, από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, να είστε σίγουρη ότι δεν θα τα καταφέρετε γιατί απλούστατα δεν τίθεται και ούτε θα πείσετε κανέναν όσες απεγνωσμένες τυχόν εντεταλμένες επικοινωνιακές προσπάθειες και αν καταβάλλετε, αφού όπως ξέρετε το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, στο οποίο απευθύνεστε “δεν μασάει”.

4) Σε σχέση με τις ψευδείς καταθέσεις των εισαγγελέων Άννας Ζαϊρη και Ιωάννη Αγγελή στο αγγλικό εφετείο και όχι στο Home Office, παρακαλώ διαβάστε πάλι προσεχτικά την από 17/2/2017 επιστολή μου γιατί προφανώς ίσως άθελά σας, τη διαστρεβλώσατε και σε αυτό το σημείο. 

Αυτό όμως δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα διότι σε σχέση με τις παραπάνω ψευδείς καταθέσει, έχουν επανειλημμένως ερωτηθεί επίσημα οι ελληνικές αρχές να δώσουν εξηγήσεις, τόσο από εμένα και από τους Άγγλους δικηγόρους μου, όσο και από τις ίδιες τις αγγλικές αρχές. 

Ως απάντηση φυσικά επέλεξαν και εξακολουθούν να επιλέγουν τη σιωπή που δυστυχώς σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο ως συγκάλυψη και συνενοχή μπορεί να ερμηνευτεί. 

Ζητήστε παρακαλώ από τις Εισαγγελικές Πηγές σας να σας χορηγήσουν αντίγραφα των αντίστοιχων σελίδων των αποφάσεων 4898/10 και 1484/12 του Εφετείου Αθηνών, για να σας λυθεί επιτέλους η απορία για το ποιος πραγματικά ψεύδεται. 

Σας υπενθυμίζω, για να σας προφυλάξω από νέο δημοσιογραφικό ατόπημα, ότι ήδη στο παρελθόν άλλοι συνάδελφοί σας, πολύ πιο γενναίοι φυσικά από εσάς, είχαν την τόλμη όχι μόνο να τις ερευνήσουν προσωπικά αλλά και να τις δημοσιεύσουν στον έγγραφο-ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και τηλεοπτικά.

Διευκρινίζω και ευελπιστώ αυτή τη φορά να εμπεδώσετε, ότι ψευδή στοιχεία στο Home Office σχετικά με τη δήθεν καταδίκη μου το 2014 σε φυλάκιση 8 ετών κατατέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές το 2015 και όχι από τους Εισαγγελείς Άννα Ζαϊρη και Ιωάννη Αγγελή που αναφέρετε.

Σας διαβεβαίωνω ότι όταν και όποτε κρίνω εγώ σκόπιμο θα δημοσιοποιήσω και το αντίστοιχο έγγραφο του Home Office, που ακράδαντα αποδεικνύει το παραπάνω. 

Προσέξτε κυρία Φασουλάκη. Μην βιαστείτε να υποβαθμίσετε τις δηλώσεις μου, με τη συνήθη μέθοδο της ακατάσχετης λασπολογίας σας, γιατί πολύ σύντομα θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα, αφού θα διαψεύσω δημόσια και εσάς και τους όποιους τυχόν πληροφοριοδότες/εντολείς σας. 

5) Στο σημείο αυτό μία συμβουλή κυρία Φασουλάκη. 

Λίγα Νομικά δεν βλάπτουν. Κυρίως σε εσάς, που ασχολείστε με δικαστικό ρεπορτάζ.

Προς Θεού, μην παρεξηγηθώ σε αυτό το σημείο. Δεν εννοώ, ότι εγώ γνωρίζω καλύτερα νομικά από εσάς. Θυμάμαι ίσως πολύ λιγότερα από εσάς, αλλά αυτά που θυμάμαι ανήκουν στα στοιχειώδη που είμαι σίγουρη ότι κι εσείς γνωρίζετε αλλά επιλέγετε σκόπιμα να ξεχνάτε, όπως π.χ. οι διατάξεις περί ενεργητική και παθητικής δωροδοκίας του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες όταν έχουν αθωωθεί αμετάκλητα οι συγκατηγορούμενοι δικηγόροι για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας μόνο προς εμένα, η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος μου καθίσταται άνευ αντικειμένου, αφού δεν μπορώ πλέον να καταδικαστώ για αυτό το αδίκημα, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται πλήρως και από τις αμετάκλητες αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών, που προανέφερα. 

Εάν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε το αντίθετο, παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο στην επανάληψη των διατάξεων του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Δικαίου (άρθρα 235 επόμενα). Δεν θα σας βλάψει. Σας συνιστώ επίσης να επαναλάβετε και τη μελέτη των διατάξεων 111-133 ΠΚ περί παραγραφής, για να δείτε ότι όσα σε σχέση με αυτήν υποστηρίζετε είναι τελείως αβάσιμα και αστεία. 

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε, αφού ασχολείστε με δικαστικό ρεπορτάζ, ότι φυγόδικος δεν θεωρείται κάποιος που είναι κάτοικος εξωτερικού με διεύθυνση γνωστή ήδη στις Ελληνικές Αρχές. Παρακαλώ μην εκτίθεστε λοιπόν με τη χρήση παρόμοιας ανεπίτρεπτα εσφαλμένης νομικής ορολογίας, όταν αναφέρεστε σε εμένα, όσο και αν αυτή “πουλάει”.

6) Θα πρέπει επίσης να μην ξεχνάτε ότι σε ένα Κράτος Δικαίου καμία Αρχή δεν νομιμοποιείται προκειμένου να εξασφαλίσει την έκδοση υπηκόου της, να αποστέλλει εσκεμμένα κατ΄επανάληψη ψευδή στοιχεία στις Αρχές του άλλου κράτους. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είτε το θέλετε είτε όχι, συνιστά πολιτική δίωξη/καταδίωξη και είναι και πρέπει να είναι ερευνητέα από τις Αρχές του άλλου κράτους, ιδίως στα πλαίσια της διαδικασίας αιτήματος για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Και κάτι τελευταίο κυρία Φασουλάκη.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως, ότι η πρόσφατη απόφαση του Home Office προκαλεί έντονη δυσφορία και σε εσάς και στους όποιους τυχόν εντολείς σας. Εάν συνειδητά επιλέγετε να την εκδηλώνετε με συνεχές υβρεολόγιο σε βάρος μου, να είστε βέβαιη ότι δεν με αγγίζει και ούτε θα με αγγίξει στο μέλλον.

Εξάλλου δεν θα μπω καν στη διαδικασία αυτή τη φορά να σας απαντήσω, αλλά θα σας αφήσω πλήρως ανενόχλητη να δηλητηριαστείτε με το, κάθε άλλο, παρά «δημοσιογραφικό» σάλιο σας.

Όσο για μένα, ανέκαθεν στοχοποιημένη ως αντισυστημική δικαστής, κατ’ επανάληψη πληγείσα από τις άνωθεν παρασκηνιακές εντολές, θα συνεχίσω να αναζητώ προστασία από “σκαφίσματα” που ερείζονται μόνο στον Νόμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σας ευχαριστώ και πάλι, καλή σας Σαρακοστή,

Τόνια Ηλία».

ΥΓ: Ευχαριστώ πολύ και τον κτήτορα αυτής της σελίδας που παρά τις όποιες διενέξεις και συγκρούσεις είχαμε στο παρελθόν και εξακολουθούμε να έχουμε, είναι ο μόνος και οφείλω να το πω δημόσια, που επιτρέπει να ακούγονται προς τα έξω και οι φώνες των παιδιών “ενός κατώτερου Θεού”…. Τόσο κατώτερου που ούτε καν δικαίωμα να αρρωστήσουν έχουν…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης