Με αίτημα να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου ως «το ελάχιστο, που μπορεί η Πολιτεία να παρέχει στους κατοίκους των νησιών, για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους» απεργούν σήμερα οι κάτοικοι της Χίου.

Σε συνέντευξη Τύπου, αυτοδιοίκηση και φορείς του νησιού απηύθυναν πρόσκληση για μαζική συμμετοχή των πολιτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Πλαστήρα, την κεντρική πλατεία της Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γεωργούλης, ο πρόεδρος των επαγγελματοβιοτεχνών Βασίλης Παπάς καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας κάλεσαν τους επαγγελματίες να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά είναι αδιαπραγμάτευτοι.

Σημειώνεται ότι χθες αντιπροσωπεία των επιμελητηρίων των νησιών του Αιγαίου συναντήθηκε με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και ακολούθησε συνάντηση με τις κοινοβουλευτικές ομάδες κομμάτων της Βουλής, με αίτημα να εξετάσουν το ενδεχόμενο κατάθεσης σχετικής τροπολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης