«Όχι» στην έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα είπε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε το αίτημα των Κυπριακών αρχών που ζητούσαν την έκδοση του επιχειρηματία για μίζες που φέρεται να δόθηκαν προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρία του στα έργα του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης στη Λεμεσσό. Η απόφαση αυτή φαίνεται πως αποτελεί ένα πολύ σημαντικό χαρτί στα χέρια του επιχειρηματία ο οποίος παράλληλα πέτυχε να αρθεί ο περιοριστικός όρος που τους είχε επιβληθεί για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση να μη γίνει δεκτό το κυπριακό αίτημα. Αν και το σκεπτικό του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όλα δείχνουν πως βάρυνε στην κρίση του ο ισχυρισμός των συνηγόρων του επιχειρηματία πως οι πράξεις οι οποίες αποδίδονται στον κ. Μπόμπολα από την Κυυπριακή Δικαιοσύνη φέρονται να έχουν τελεστεί στην Αθήνα και όχι στην Κύπρο.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί εαν έχουν διαπραχθεί τα συγκεκριμένα αδικήματα από τον επιχειρηματία.

Ο κ. Μπόμπολας πάντως αρνείται την ποινική εμπλοκή του και έδωσε μάχη να μη λογοδοτήσει στην Κύπρο. Υποστήριξε μεταξύ άλλων πως ο ίδιος λόγω του εύρους των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του δεν θα μπορούσε να έχει γνώση για το τι συνέβαινε, ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη σε συγνεργάτες τους στην Κύπρο, αν και εφόσον έχουν διαπραχθεί οι αξιόποινες πράξεις που αναφέρουν οι Κύπριοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έαν πάντως δεν ασκηθεί έφεση εντός 24 ώρων απο τον αρμόδιο εισαγγελέα στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, τότε ο επιχειρηματίας θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενες κατηγορίες για την υπόθεση μόνο εντός ελληνικού εδάφους. Σε περίπτωση έφεσης του εισαγγελέα, τότε τον τελικό και οριστικό λόγο θα έχει ο Άρειος Πάγος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης