Στο κενό έπεσε και η δεύτερη προσπάθεια να μπλοκαριστεί η εισαγγελική έρευνα για την πλούσια δράση του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η δεύτερη αίτηση εξαίρεσης που κατατέθηκε σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού Ειρήνης Τζίβα την περασμένη εβδομάδα από τον ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη απορρίφθηκε σήμερα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ομόφωνη απόφασή του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έδωσε εκ νέου το πράσινο φως στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά να συνεχίσει την έρευνα που διενεργεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, λαθρεμπορία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έδωσε ένα ισχυρό ράπισμα στη διαρκή, όπως φαίνεται, επιχείρηση να δέσουν τα χέρια της εισαγγελικής λειτουργού με αλλεπάλληλες αιτήσεις εξαίρεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καταθέσει 18 αιτήσεις εξαίρεσης (αριθμός-ρεκόρ!) σε βάρος του εισαγγελέα εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, στην εισήγησή του για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ο κ. Δασκαλόπουλος είχε κατηγορήσει ευθέως τον Βαγγέλη Μαρινάκη για «σαφή περιφρόνηση της έννομου τάξεως που εγκυμονεί τον κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων».

Είναι γνωστό, άλλωστε, πως η κα Τζίβα μετά την τοποθέτησή της στην Καλαμάτα θα αποχωρήσει από τη θέση της το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, οι απανωτές αιτήσεις εξαίρεσης έχουν ως μοναδικό στόχο να κερδίσουν χρόνο οι εμπλεκόμενοι και να μην προχωρήσει η εισαγγελική λειτουργός την έρευνά της, η οποία βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο.

Με δεδομένο ότι η κα Τζίβα αναμένει τις απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που έχει υποβάλει αλλά και στις τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών των εμπλεκομένων, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν αποκλείεται η εισαγγελική λειτουργός, μολονότι τα χρονικά περιθώρια που έχει έως τον Σεπτέμβριο είναι ασφυκτικά, να έχει φτάσει σε ικανοποιητικό σημείο την έρευνα, δίνοντας έτσι σαφή απάντηση στις αιτιάσεις σε βάρος της.

Αν λάβει, μάλιστα, κάποιος υπ’ όψιν του ότι είναι γνωστό στους πάντες ότι τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής είναι χρονοβόρα, συμπεραίνει ότι η μάχη με τον χρόνο για τον κ. Μαρινάκη καθίσταται ζωτικής σημασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης