Ανακοίνωση με την οποία ζητούν να σταματήσει η μεταφόρτωση των σκουπιδιών στον χώρο του δήμου στην ΑΓΡΟΤΕΚ, δίπλα στο νοσοκομείο του Πύργου ζητούν με ανακοίνωσή τους πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά σωματεία των γιατρών, των εργαζομένων του νοσοκομείου και της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Ειδικότερα, ζητούν να διαφυλαχθούν οι συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας και καλούν το δήμο Πύργου να σταματήσει αυτή η θλιβερή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η απαράδεκτη μετατροπή του χώρου της πρώην ΑΓΡΟΤΕΚ από αμαξοστάσιο του Δήμου σε προσωρινό χώρο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου, που βρίσκεται λίγα μέτρα από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου και τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Ηλείας είναι προκλητική και ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη Δημόσια Υγεία. Νοσηλευόμενοι επισκέπτες και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι και πολίτες της Διεύθυνσης Μεταφορών σε καθημερινή βάση βρίσκονται αντιμέτωποι με την αφόρητη δυσοσμία των χιλιάδων τόνων απορριμμάτων που συγκεντρώνονται, χωρίς καμία προφύλαξη και αδειοδότηση. Τίθεται σοβαρό ζήτημα για την ανάπτυξη μολυσματικών ασθενειών, ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες.

»Καλούμε άμεσα τον Δήμο Πύργου να σταματήσει την εναπόθεση των σκουπιδιών δίπλα στους εργασιακούς μας χώρους. Καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής στους χώρους εργασίας και να διαφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: patrastimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης