Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν 37 μαθητές της Α΄ λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου που συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην πόλη Μέστρε κοντά στη Βενετία. Κάποιοι από την ομάδα των ανήλικων παιδιών κατέληξαν τα ξημερώματα της Μ. Πέμπτης στο νοσοκομείο, αφού στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, κατέρρευσε οροφή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν. 

Σύμφωνα με το ekriti.gr, το περιστατικό εξελίχθηκε στις 04.00 τα ξημερώματα όταν τρεις ανυποψίαστοι μαθητές έπεσαν για ύπνο ενώ άλλοι δύο επέλεξαν να παραμείνουν ξύπνιοι για να δουν τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και τμήμα της οροφής κατέρρευσε πάνω ακριβώς από τα κρεβάτια των παιδιών που είχαν ξαπλώσει. Τα θραύσματα πέτυχαν κυριολεκτικά «στον ύπνο» τους μαθητές που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και καταπλακώθηκαν από τσιμέντο και πέτρες και χώματα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κυρίως στο πρόσωπο και στο πάνω μέρος του σώματος τους.

Στο δωμάτιο προκλήθηκε πανικός και τα δύο αγόρια που παρακολουθούσαν τηλεόραση έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους συμμαθητές τους από τα συντρίμμια. Στο σημείο μετέβησαν οι συνοδοί του σχολείου αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν αιμόφυρτα στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αφού διαπιστώθηκε ότι η υγεία τους δεν κινδύνευε, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθούν τυχόν εσωτερικά τραύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά οι τραυματισμένοι μαθητές έπειτα από έξι ώρες νοσηλείας πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Έλληνας πρέσβης της Ιταλίας, ο οποίος προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης των μαθητών με το δεδομένο ότι αν την έχαναν, θα έπρεπε η αποστολή να περιμένει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Η αποστολή τελικώς έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με λίγες μόνο ώρες καθυστέρηση.

Δείτε τις φωτογραφίες:

.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης