Της Άντζελας Πεΐτση

Την έντονη διαμαρτυρία, αγανάκτηση και απογοήτευσή τους εκφράζουν οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, καθώς με πολιτική απόφαση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού σταμάτησε η λειτουργία τους στις 28/02/2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι «αν και απολυμένοι, παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2016».

Δηλαδή, όπως καταγγέλλουν, «σταμάτησαν να λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά συσσίτια, κοινωνικά φαρμακεία, τράπεζες χρόνου, γραφεία διαμεσολάβησης, κοινωνικοί λαχανόκηποι, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και υπνωτήρια αστέγων».

Υπενθυμίζεται πως οι δομές εξυπηρετούσαν πανελλαδικά περισσότερους από 100.000 ωφελούμενους και κάλυπταν βασικές τους βιοτικές ανάγκες, όπως σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψη και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Αντιμετώπισης της Φτώχειας, «το κλείσιμο τους επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες, όπως είναι οι συνάνθρωποί μας, άστεγοι, άποροι, ανασφάλιστοι κ.τ.λ.».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές, παρά το γεγονός πως έχουν απολυθεί από τις 28-2-2017, «παραμένουμε απλήρωτοι, γεγονός που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση».

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο Σύλλογος ανέφερε: «Πάρα τις επανειλημμένες προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό κα Θεανώ Φωτίου και τον Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Δημήτριο Καρέλλα για να μας απαντήσουν πότε θα αποπληρώσουν τα δεδουλευμένα μας, δεν μας δίδετε σαφή απάντηση παρά μόνο γενικότητες και πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, καθώς κάνουν ό,τι μπορούν».

«Επειδή η υπομονή δεν πληρώνει τις ανάγκες μας, αλλά και των οικογενειών μας για σίτιση, στέγαση, φαρμακευτική περίθαλψη, όπως επίσης δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος, προχωρούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 26/04/2017 και ώρα 10.30 στο Υπουργείο Εργασίας απαιτώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας, καθώς με πολιτική απόφαση δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις εργασίας μας και μας έσπρωξαν στον καιάδα της ανεργίας» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης