Η πιλοτική εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης των υδατοδρομίων στην Ελλάδα θα γίνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως αποφασίστηκε, σήμερα, σε συνάντηση που είχαν στη Τρίπολη, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

«Στόχος μας είναι τα υδροπλάνα να αποτελέσουν μια μορφή εναλλακτικού τουριστικού προϊόντος και όχι ένα νέο συγκοινωνιακό μέσο τακτικού χαρακτήρα», δήλωσαν από κοινού, ο υφυπουργός Υποδομών και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, προσθέτοντας ότι «παράλληλα θα δημιουργηθούν συμπράξεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να ληφθούν μέτρα συντήρησης και αύξησης του επιπέδου ασφαλείας του οδικού δικτύου, «για να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποβάθμισης της ποιότητας του υφιστάμενου οδικού δικτύου», και ενημέρωσε τον υφυπουργό ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τη βελτίωση του δικού της δικτύου και τη χρηματοδότησή του στη νέα προγραμματική περίοδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί αντίστοιχο σχέδιο σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης