Αποφασισμένοι να προσφύγουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια σε περίπτωση που δεν δικαιωθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) δηλώνουν εκατοντάδες μέτοχοι του ΟΑΣΘ.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των Επαγγελματικών Σωματείων Μετόχων του ΟΑΣΘ, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», ο πρώην πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης ζήτησε και έλαβε εξουσιοδότηση από τους μετέχοντες για προσφυγή στα ελληνικά, κι αν χρειαστεί, και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, χαρακτηρίστηκαν «ψευδείς και ανακριβείς» οι δηλώσεις τόσο του νέου προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά όσο και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη σε ό,τι αφορά στην αύξηση του αριθμού των λεωφορείων που κυκλοφορούν, αλλά και σε ό,τι αφορά στο επιχειρηματικό κέρδος των μετόχων.

Υποστηρίχθηκε ότι «ο αριθμός των λεωφορείων που κυκλοφορούν καθημερινά όχι μόνο δεν αυξήθηκε όπως δήλωσε ο κ. Παππάς, αλλά μειώθηκε κατά 70 στη θερινή περίοδο, από τότε που διορίστηκε η νέα διοίκηση του Οργανισμού, ενώ κατά τον Σεπτέμβριο του 2017 κυκλοφορούσαν κατά 98 λιγότερα λεωφορεία σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016».

Όσον αφορά στο κέρδος των μετόχων, επισημάνθηκε ότι ο ΟΑΣΘ έχει 1.900-2.000 μετόχους και ότι από το επιχειρηματικό κέρδος ύψους 374.454.000 ευρώ στην 27ετία 1990-2016, το ποσό που αναλογεί στον κάθε μέτοχο κατ’ έτος είναι 6.324,64 ευρώ, δηλαδή 527,05 ευρώ τον μήνα, το οποίο μηδενίζεται, όπως συμπληρώθηκε, αν αφαιρεθούν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης