«Όχι» στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου είπε το δικαστήριο, αποδεχόμενο την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία τον είχε κρίνει ως ύποπτο για την τέλεση νέων αδικημάτων, ακόμη κι αν τεθεί σε ηλεκτρονική επιτήρηση με βραχιολάκι.

«Σήμερα δεν έχω δικαίωμα, αλλά θα τα πούμε στην απολογία μου» ήταν η αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο δεν ανακοίνωσε το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης.

Η εισήγηση της εισαγγελέως

Αυτό που βάρυνε στην κρίση της εισαγγελέως είναι ο κίνδυνος, σε περίπτωση αποφυλάκισής του, να τελέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκ νέου ξέπλυμα βρόμικου χρήματοςΗ εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ζήτησε από τους δικαστές να απορρίψουν την αίτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της 20ετούς κάθειρξης που του έχει επιβληθεί πρωτοδίκως, για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε ούτε από τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο πρώην υπουργός, αφού πιστεύει πως ναι μεν υπάρχουν και εντείνονται μέσα στο περιβάλλον της φυλακής, ωστόσο «η βλάβη της υγείας του δεν είναι τέτοια που να μην μπορεί να ανατραπεί».

Αυτό που βάρυνε στην κρίση της εισαγγελέως είναι ο κίνδυνος, σε περίπτωση αποφυλάκισής του, να τελέσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκ νέου ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, κρίνοντας ότι είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στο θέμα της ανατροφής του γιου του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέγοντας πως το παιδί «σίγουρα μεγαλώνει χωρίς την παρουσία του πατέρα», ωστόσο «έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του» και «η βλάβη που θα υποστεί δεν θα είναι ανεπανόρθωτη».

Σύμφωνα με την άποψη της εισαγγελέως, ο πρώην υπουργός δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου που προβλέπει αποφυλάκιση με βραχιολάκι, τονίζοντας πως «ακόμη όμως και να είχε αυτήν τη δυνατότητα ο κατηγορούμενος», η ίδια θα ζητούσε να μη γίνει κάτι τέτοιο δεκτό, διότι «ο αιτών θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων».

Οι συνήγοροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αντέδρασαν στην αρνητική πρόταση της εισαγγελέως, στηριζόμενοι μεταξύ άλλων στην ιατρική γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία η ζωή του κινδυνεύει, αφού η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει από τις συνθήκες νοσηλείας στη φυλακή. Επίσης, τόνισαν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, αφού δεν είναι πια υπουργός.

«Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία… είναι 77 ετών… Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; Δεν μας το λέτε όμως… Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι, αν βγει ο Τσοχατζόπουλος, θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει; Ή θα μας πείτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά. Είναι 77 ετών…» υποστήριξαν.

Ακόμη, η υπεράσπιση του πρώην υπουργού ανέφερε ότι υπάρχει ιατρική βεβαίωση που κάνει λόγο για αποφλοίωση του εγκεφάλου, πάθηση που οδηγεί τον άνθρωπο να έχει απώλεια στην καθημερινότητά του.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης