Στο τελικό στάδιο της αποκατάστασης των δύο διατηρητέων σχολείων της Λέσβου που υπέστησαν ζημιές κατά τους σεισμούς του περασμένου καλοκαιριού προχωρά η ΚΤΥΠ ΑΕ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ Γιάννης Χαρωνίτης υπέγραψε χθες τη σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης της στατικής και γεωτεχνικής μελέτης για το διατηρητέο κτήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμβατική δαπάνη της μελέτης ανέρχεται σε 27.735,70 ευρώ και θα την εκπονήσει το μελετητικό γραφείο Χ. Μαραβέας και Συνεργάτες ΙΚΕ, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο μηνών.

Πρόκειται για την τρίτη και τελική μελέτη που απαιτείται για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης. Ήδη εκπονούνται η Η/Μ μελέτη καθώς και η αρχιτεκτονική μελέτη.

Εντός Ιουλίου θα υπογραφεί και η σύμβαση για την ανάθεση εκπόνησης της στατικής μελέτης για το διατηρητέο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυχνίτου, για το οποίο ήδη εκπονούνται οι υπόλοιπες μελέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών η στατική μελέτη για το Δημοτικό Σχολείο Πλαγιάς.

Παράλληλα, στο τελικό στάδιο βρίσκονται δύο διαγωνισμοί έργων αποκατάστασης σε ακόμη πέντε σχολεία του νησιού και συγκεκριμένα στα ΕΠΑΛ Πλωμαρίου, Νηπιαγωγείο Τρυγώνας και Νηπιαγωγείο Πολυχνίτου, καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης