Με το εισιτήριο στο χέρι έμειναν την Παρασκευή δεκάδες τουρίστες που πέρασαν τις διακοπές τους στην Κρήτη όταν στο αεροδρόμιο των Χανίων πληροφορήθηκαν ότι η εταιρία με την οποία είχαν «κλείσει» την επιστροφή τους βάρεσε… κανόνι!

Η πτώχευση της αεροπορικής εταιρίας Cimber Sterling προκάλεσε μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες της, με τους τουριστικούς πράκτορες των Χανίων να ψάχνουν λύσεις της τελευταίας στιγμής προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιστροφή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρία κήρυξε πτώχευση μετά τη διακοπή της οικονομικής ενίσχυσης από τους ιδιοκτήτες της. Η κύρια εγχώρια αεροπορική εταιρεία της Δανίας, αντιμετώπιζε τελευταίως αυξημένα κόστη λειτουργίας και μεγάλο ανταγωνισμό από άλλες χαμηλού κόστους ευρωπαϊκές εταιρείες, καθώς είχε αποφασίσει να επεκταθεί και εκτός Δανίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πτώχευση της Cimber Sterling έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερες από 600 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την Cimber Sterling τ ο έλλειμμά της αναμένεται να ανέλθει, το 2011, στα 200 εκατ. κορώνες, ή στα 35 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης