Αποκολλήθηκε τελικά το «Βιτσέντζος Κορνάρος». Ο πλοίαρχος κατάφερε περίπου στις 7:30 το απόγευμα της Παρασκευής να αποκολλήσει με ίδια μέσα το πλοίο από την αμμώδη περιοχή στην οποία προσάραξε, στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, δίνοντας τέλος στην τριήμερη ταλαιπωρία των 227 επιβατών.

Στο λιμάνι της Κάσου, όπου θα δέσει το πλοίο, αναμένεται να γίνει νέος έλεγχος προκειμένου να δοθεί το ‘ΟΚ’ για να συνεχίσει το πλοίο το δρομολόγιό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είχε γίνει νωρίτερα

«Διγλωσσία και παιχνίδια» είχε καταλογίσει στην πλοιοκτήτρια «ΛΑΝΕ» η δήμαρχος Κάσου, Μαρία Τσανάκη-Σορώτου. Μιλώντας στα tanea.gr, υποστήριξε ότι η εταιρεία «άλλα είπε σε εμάς, κι άλλα λέει στον καπετάνιο της».

Οπως εξήγησε, και οι δύο ειδικοί (από Νηογνώνομα και Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων) που εξέτασαν τα ύφαλα του καραβιού αποφάνθηκαν ότι μόνο με τη συνδρομή ρυμουλκού θα είναι επιτυχής η αποκόλληση του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Και η ΛΑΝΕ λέει τώρα στον πλοίαρχο να το ξεκολλήσει με δικά του μέσα…» λέει η Δήμαρχος, που μιλά συνεχώς με κασιώτες επιβάτες (συνολικά 67 από τους 227). «Είδαμε συγκλονιστικές σκηνές: πατεράδες να κουβαλούν πάνες και γάλα για τα μωρά τους και να προσπαθούν από τη στεριά, διασχίζοντας τον λιμενοβραχίονα με κίνδυνο της ζωής τους, να τα πετάξουν πάνω στο πλοίο στις γυναίκες τους!» περιγράφει η κ. Τσανάκη-Σορώτου.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει στις 10 το βράδυ της Τρίτης από Πειραιά για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο-Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης