Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας της επιστημονικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης STEM (Ε3STEM) στο Ίδρυμα Ευγενίδου το Σάββατο 5 Μαΐου 2018. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασαν τους 200, γεγονός πολύ σημαντικό  για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι εισηγητές παρουσίασαν σημαντικά και καινοτόμα θέματα για την επιστημολογία του STEM στην σχολική εκπαίδευση και παρουσίασαν διδακτικά μοντέλα STEM με αξιοποίηση κατάλληλων λογισμικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σελίδα της Ένωσης –ΣΥΝΕΔΡΙΑ– (http://e3stem.edu.gr/wordpress/?page_id=21) έχουν αναρτηθεί οι παρουσιάσεις των εισηγητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα ήταν μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, σχολικοί σύμβουλοι, καθηγητές πανεπιστημίου. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι προσήλθαν στην ημερίδα εκπαιδευτικοί από αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Οι ερωτήσεις προς τους εισηγητές ήταν πάρα πολλές και εύστοχες, γεγονός που έδειξε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων. Οι εργασίες της ημερίδας έκλεισαν με τη χορήγηση των βεβαιώσεων παρακολούθησης.

Υπήρξαν προτάσεις να επαναληφθεί η ημερίδα και σε άλλες πόλεις, προτάθηκε επίσης να οργανωθούν Workshop με εξειδικευμένα θέματα, όπως για παράδειγμα η εκμάθηση λογισμικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών αντικειμένων σε συμφωνία με το επιστημολογικό περιεχόμενο STEM. Το Δ.Σ. της ένωσης θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές ενώ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για Διεθνείς συνεργασίες, Συνέδριο και Διεθνές περιοδικό.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του zougla.gr:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης