Σκηνές χολιγουντιανής ταινίας θύμιζαν τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Λιβύη όταν κατέπλευσε η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Σαλαμίς» για να απεγκλωβίσει Έλληνες από την εμπόλεμη ζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ύστερα από πλου περίπου 27 ωρών (650 ν.μ.) το «Σαλαμίς» κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης χθες το απόγευμα, οπότε ομάδα των ΟΥΚ που επέβαινε στο πλοίο ασφάλισε περιμετρικά του λιμανιού κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι, ενώ οι βατραχάνθρωποι των ΟΥΚ επιβιβάστηκαν σε φουσκωτές λέμβους και βγήκαν στη στεριά.

Έπειτα, αφού εξασφάλισαν την ασφαλή διαφυγή των πολιτών, ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς. Ωστόσο η άγρια θάλασσα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δεν τους επέτρεψε να μεταφέρουν με ασφάλεια τα 186 άτομα στη φρεγάτα. Έτσι, λόγω του μεγάλου ύψους των κυμάτων, η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια όλων των δρομολογίων από την ξηρά στη φρεγάτα οι άνδρες των ΟΥΚ, επιβιβασμένοι σε ειδικά εξοπλισμένο πλωτό, συνόδευαν τις λέμβους και τα ρυμουλκά, ενώ το «Σαλαμίς» τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ετοιμότητας και ασφαλείας για την προστασία των πολιτών και την αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής.

Στη συνέχεια η φρεγάτα απέπλευσε και πλέον κινείται προς τον λιμένα Πειραιά, όπου αναμένεται να καταπλεύσει τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Αυγούστου 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το Associated Press, τη στιγμή που έφτασε στη Λιβύη η ελληνική φρεγάτα ξέσπασαν σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές. Μάλιστα, στην περιοχή του αεροδρομίου οι εκρήξεις βομβών διαδέχονταν η μία την άλλη, κάνοντας την αποστολή ακόμα πιο επικίνδυνη.

Ακούστε τι ανέφερε στο zougla.gr Έλληνας που κατοικεί στην Τρίπολη σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης