Aποτροπιασμό προκαλεί η απολογία του 60χρονου καθηγητή μουσικής σε ωδείων της Αθήνας. Παναγιώτη Δράκου, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος τριών μαθητριών του, ηλικίας 9 και 11 ετών.

Πρόκειται για τον καθηγητή που υπήρξε ένας από τους βασικούς μουσικούς (φλάουτο) σε όλες τις μεγάλες ορχήστρες της χώρας και η αποκάλυψη των πράξεών του σε βάρος ανήλικων μαθητριών προκάλεσε σοκ στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αποσπάσματα της απολογίας του δημοσιεύει το bloko.gr

Στο πρώτο μέρος της απολογίας αιτιολογεί την παράνομη κατοχή των όπλων, λέγοντας ότι τα μαχαίρια τα αγόρασε από την Αθήνα και πως τα χρησιμοποιουσε όταν έκανε ορειβασία ή κάμπινγκ. Για τα πιστόλια λέει ότι δεν έχει άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένα το αγόρασε για 700.000 δραχμές τη δεκαετία του 1990 καθώς τότε έμενε σε απομονωμένη περιοχή στο Ντράφι και το ήθελε για λόγους ασφαλείας ενώ το δεύτερο το πήρε πάνω κάτω την ίδια εποχή από κάποιον Γιώργο που έμενε στην Δραπετσώνα. Για τα φυσίγγια είπε πως ήταν γραμμένος σε σκοπευτικό όμιλο στο Γουδή και είχε προμηθευτεί εκατοντάδες σφαίρες με νόμιμη άδεια από την ΕΛΑΣ. Τέλος, για ενα κοντόκαννο δίκαννο είπε ότι αυτός έκοψε το κοντάκι για να είναι πιο εύχρηστο, κάνοντας επίσης επίκληση λόγων ασφαλείας.

Στο καθαυτό τμήμα της απολογιας του για τις ασέλγειες, ο 60χρονος για τον οποίο θυμίζουμε πως υπάρχει από την εισαγγελία διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιας, όμως σεβόμενο τα προσωπικά δεδομένα και το τεκμήριο της αθωότητας, ουδέποτε δημοσιοποιήσαμε, υποστηρίζει τα εξής:

«Είμαι δάσκαλος μουσικής και συγκεκριμένα φλάουτου. Την περίοδο 2014-2015 δίδασκα στα ωδεία … (αναφέρονται δύο ωδεία περιοχών της Αττικής), την περιοδο 2015-2016 δίδασκα στα ωδεία… (αναφέρονται τρία ωδεία περιοχών της Αττικής) και την περίοδο 2016-2017 δίδασκα στα ωδεία…(αναφέρονται και πάλι τρία ωδεία περιοχών της Αττικής).

Στο ωδείο (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) έμεινα μέχρι τον Ιανουάριο 2017. Την …. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια από από τότε που ήρθε στο ωδείο του … (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) από τον Σεπτέμβριο του 2014. Κάποιες φορές την είχα φωτογραφίσει ενώ έπαιζε φλάουτοκαι κατάλαβα ότι της άερεσε που είχε την προσοχή μου. Την χάιδεψα κάποιες φορές στο κεφάλι και κάποια φορά, στις αρχές του 2017, έβαλα το χέρι της μπροστά μου… Κατάλαβα ότι δεν της άρεσε και το σταμάτησα. Εξαιτίας της … (αναφέρεται το ονομα της ανήλικης μαθήτριας) σταμάτησα από το ωδείο . Σταμάτησα γιατί σταμάτησε κι αυτή.

Την …. (αναφέρεται ονοματεπώνυμο άλλης ανήλικης μαθήτριας) την είχα μαθήτρια την περίοδο 2016-2017 στο ωδείο… (αναφέρεται άλλο ωδείο). Την φωτογράφισα κάποιες φορές και της άρεσε. Τη χάιδευα έξω από τα ρούχα και επίσης της άρεσε. Έτσι συνέχισα να τη χαϊδεύω και να τη φωτογραφίζω χωρίς τα ρούχα της…. Τρεις ή τέσσερις φορές την έβαλα να με ακουμπήσει εξωτερικά των ενδυμάτων μου και μια φορά … (αναφέρεται σε ασελγή πράξη) ενώ καθόταν στην καρέκλα. Αυτά έχουν γίνει αν θυμάμαι καλά μετά τα Χριστούγεννα του 2016. Άλλη μια κοπέλα που έχω φωτογραφίσει αλλά δεν έχω κάνει τίποτα μαζί της είναι η … (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) στο ωδείο … (αναφέρεται ωδείο των βορείων προαστίων) Την έχω φωτογραφίσει την ώρα του μαθήματος. Τίποτα το πονηρό. Δεν μπορούσα να δω τη … (αναφέρεται το όνομα ανήλικης μαθήτριας) αλλιώς. Έκανα μάθημα και σε άλλα παιδιά αυτής περίπου της ηλικίας. Σε ένα κορίτσι που στο μάθημα ερχόταν με τη μαμά της και σε ένα αγόρι και σε ένα κορίτσι στο ωδείο… (αναφέρεται άλλο ωδείο). Δεν έχει συμβεί τίποτε με αυτά τα παιδιά».

Ακολουθεί ερώτηση αστυνομικού: Όταν με τα παιδιά κάνατε αυτές τις πράξεις, κλειδώνατε την πόρτα της αίθουσας διδασκαλίας:

Απάντηση: Ποτέ. Ότι έκανα κρατούσε πολύ λίγο, δευτερόλεπτα. έχω μετανιώσει για τις πράξεις μου. Έχω πρόβλημα. Ξέρω ότι αυτό που έκανα δεν είναι σωστό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης