Το πρώτο επενδυτικό σχέδιο, ύψους 100 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με διαδικασίες fast track. Αφορά στον εκσυγχρονισμό της μονάδας χυμοποίησης φρούτων της εταιρείας Ασπίς-ΔΕΔΕ ΑΕ που δραστηριοποείται στην Αργολίδα και για την έγκριση χρειάστηκε λιγότερο από ένα μήνα.

«Στρατηγική μας προτεραιότητα», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, «είναι να ενισχύουμε τα ελληνικά ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και το δεδηλωμένο ενδιαφέρον του επενδυτικού κοινού, εισαγάγοντας τροποποιήσεις, και για πρώτη φορά με διαδικασίες fast track ενέκρινε επενδυτικό σχέδιο και αναμένεται και η άμεση έγκριση και άλλων».

Κύριος στόχος, συμπλήρωσε, στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία είναι η ενθάρρυνση και στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος, τους πρωτοπόρους της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης