Με απόφαση του Αρείου Πάγου θα μπορεί η ΔΕΗ πλέον να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων.

Πριν από λίγο ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του Πρωτοδικείου που είχε κρίνει αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση αυτή ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 22 Μαρτίου του 2013 οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης της επίμαχης απόφασης.

Σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, δεν θα πρέπει να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε περιπτώσεις μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων, κάτι που είχε κρίνει άλλωστε και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο σκεπτικό τους οι αρεοπαγίτες κάνουν αποδεκτούς τους ισχυρισμούς του υπουργείου Οικονομικών τονίζοντας ότι «θα προκύψει κίνδυνος βλάβης για το ελληνικό δημόσιο, αληθινό δικαιούχο, και τη ΔΕΗ ως μη δικαιούχο διάδικο, η αποκατάσταση της οποίας δεν θα είναι ευχερής, αφού με την μη άμεση απόδοση του ΕΕΤΗΔΕ, μέσω της ΔΕΗ, τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ τόσο για το 2012 όσο και για το 2013».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης