Το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Ιουνίου και όχι τον Μάιο -ως είθισται- αναμένεται να ξεκινήσουν οι εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πιθανότερη ημερομηνία έναρξης, σύμφωνα με «Τα Νέα», είναι μεταξύ 4 και 8 του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία άλλη αλλαγή που εξετάζεται είναι το σενάριο η έναρξη των πανελληνίων να απέχει περίπου μία εβδομάδα από τη λήξη των απολυτήριων εξετάσεων.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα έχουν χρόνο για επαναλήψεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κάτι ανάλογο είχε γίνει και πέρυσι, με την έναρξη των πανελληνίων να γίνεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μέσα στον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο συνολικός αριθμός των εφετινών εισακτέων στις σχολές ανώτατης και ανώτερης εκπαίδευσης.

Αυτό διότι για αυτήν τη χρονιά υπάρχουν δύο νέα δεδομένα: η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (από τη συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά) και η νέα διάταξη για τις μετεγγραφές φοιτητών, που αναμένεται να «φορτώσει» τα πανεπιστημιακά τμήματα των κεντρικών ιδρυμάτων το β’ εξάμηνο του επόμενου ακαδημαϊκού έτους, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν εκ των προτέρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης