Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μέσα στο γραφείο του, στην οδό Ασκληπιού, το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου 2017, η οποία είχε συγκλονίσει τον δικηγορικό και νομικό κόσμο της χώρας. Η άγρια δολοφονία του ποινικολόγου έχει από την πρώτη στιγμή συνδεθεί με την υπόθεση της «Energa» και τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για το σκάνδαλο αυτό και πρόσφατα αποφυλακίστηκε λόγω… αναπηρίας, αλλά λίγες ημέρες μετά επέστρεψε στη φυλακή, έπειτα από τον σάλο που δημιουργήθηκε.
Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν πέντε κατηγορούμενοι για το άγριο έγκλημα, όλοι αλβανικής καταγωγής, με τον έναν από αυτούς να εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τα ίχνη του συγκεκριμένου κατηγορουμένου φέρονται να εντοπίστηκαν, πριν από τρεις μήνες, σε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στου Ζωγράφου, όπου φέρεται να είχε αφήσει σημείωμα, στο οποίο ισχυριζόταν πως δεν συνδέεται με τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ως φυσικοί αυτουργοί κατηγορούνται δύο Αλβανοί υπήκοοι, ηλικίας 32 και 30 ετών, και ως ηθικοί τρεις κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, οι οποίοι όμως αρνούνται τις κατηγορίες.
Οι τρεις κρατούμενοι κατηγορούνται ότι είχαν ζητήσει έναντι αμοιβής από τους δύο δράστες της δολοφονίας να επισκεφτούν στο γραφείο του τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, ως πελάτες για να τον εκβιάσουν, ασκώντας του πίεση προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να αποσπάσουν από τον πελάτη του ποινικολόγου Αρ. Φλώρο το ποσό των 5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα ζητούσαν για να ανακαλέσουν παλαιότερες καταθέσεις – ομολογίες τους, στις οποίες κατονόμαζαν τον Αρ. Φλώρο ως το άτομο που τους ανέθεσε, έναντι αμοιβής 100.000 ευρώ, να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, με τον οποίο αντιδικούσε στη δίκη για το σκάνδαλο «Energa».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης