Άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «Σεισίχθων 2013» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σε εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου με τη συμμετοχή του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σενάριο, έπειτα από ισχυρό σεισμό καταρρέουν οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης, ξεσπά πυρκαγιά και στα συντρίμμια υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι, μεταξύ των οποίων και σοβαρά τραυματισμένοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα στήνεται επιχείρηση, με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να απεγκλωβίζουν τους τραυματίες. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραλαμβάνει τους πολυτραυματίες και πολυεγκαυματίες για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, ενώ οι πυροσβέστες ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούν μέσα στα συντρίμμια εγκλωβισμένους, που σώζονται από τα συνεργεία διάσωσης.

Η άσκηση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης Δημήτρη Βουρβαχάκη και του διασώστη Βαγγέλη Κελαράκη, οι οποίοι είχαν πάρει μέρος σε πολλές παρόμοιες ασκήσεις και έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα της 12ης Δεκεμβρίου του 2012 στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης