Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), παρά το τελεσίγραφο του υπουργού Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, για λήξη της απεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, με 8 ψήφους υπέρ και 7 κατά, η Ομοσπονδία έλαβε την απόφαση νέας 48ωρης απεργίας, από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής.

Τελεσίγραφο Μουσουρούλη προς τους ναυτεργάτες

Εν τω μεταξύ, προθεσμία στους ναυτεργάτες, προκειμένου να λήξουν την απεργία τους σήμερα, έδωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Μουσουρούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι οφειλές των ακτοπλόων προς τους εργαζομένους θα εξοφληθούν σε δύο δόσεις και σημείωσε πως το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας θα παραμείνει αυτοτελές.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, κ. Γιάννης Χαλάς, δήλωσε πως η Ομοσπονδία περιμένει από το υπουργείο να καταθέσει εγγράφως τις θέσεις του.

Η ΠΝΟ μένει πάγια στις θέσεις της, ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και πληρωμή των δεδουλευμένων.

Έκκληση από τους αγρότες για λήξη της απεργίας

Έκκληση προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία να βρεθεί λύση στον αποκλεισμό μεταφοράς των ευπαθών κηπευτικών της Ιεράπετρας και της Κρήτης κάνουν οι αγρότες των θερμοκηπιακών καλλιεργειών.

Με πραγματικά αριθμητικά δεδομένα αποδεικνύουν τη μεγάλη ζημιά που έχουν υποστεί οι παραγωγοί από τη συνεχιζόμενη απεργία των ναυτεργατών και την ανωμαλία στην αγορά των εξαγώγιμων κηπευτικών.

Μόνο από την περιοχή της Ιεράπετρας η ημερήσια ζημιά στους αγρότες θερμοκηπιακών καλλιεργειών υπολογίζεται, σύμφωνα με τους αγροτοσυνδικαλιστές, σε 576.609,09 ευρώ!

«Η συνολική ζημιά σε παγκρήτιο επίπεδο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα» σημειώνουν οι αγρότες.

Πρώτη καταχώρηση με έκτακτη ανάρτηση: 12:04

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης