Ένα σημαντικό «εργαλείο» που στόχο έχει να καλύψει τις ειδικές ανάγκες της Υπηρεσίας Πρασίνου αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου.

Πρόκειται για τη λειτουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας γεωπληροφορικής, για την καταχώρηση και ψηφιοποίηση των χώρων πρασίνου και των απαιτούμενων εργασιών συντήρησής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετική σύμβαση υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης με εταιρεία πληροφορικής.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, η σύμβαση προβλέπει τη λεπτομερή ψηφιακή καταχώρηση – απόθεση φυτών, την υποδομή φυτεύσεων, τη διαχείριση στους χώρους πρασίνου στη συγκεκριμένη βάση δεδομένων.

Επίσης, προβλέπει την επισύναψη φωτογραφιών και αρχείων από χώρους εργασιών, την καταχώρηση ημερολογίου εργασιών αλλά και περιοδικών εργασιών, καθώς και τις κινήσεις των δημοτικών οχημάτων στο πλαίσιο αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καταχώρηση όλων των κινήσεων της Υπηρεσίας Πρασίνου θα δώσει έτσι τη δυνατότητα μελλοντικά, όχι μόνο στην καλύτερη λειτουργία και στην αναζήτηση πληροφοριών, αλλά και στην εξαγωγή στατιστικών δεδομένων» σημειώνει ο δήμος, προσθέτοντας ότι θα δώσει επίσης πολύτιμα στοιχεία για τη διαχείριση και το κόστος συντήρησης του πρασίνου, για τον ρυθμό και τις περιοχές εξάπλωσης φυτικών ασθενειών, για την κοστολόγηση συντήρησης μιας φυτεμένης διαχωριστικής νησίδας, για τον χρόνο υιοθεσίας μιας έκτασης πρασίνου με ιστορικότητα των καταστάσεων, των εργασιών, φωτογραφικό αρχείο, αξιολόγηση ανά περιόδους κ.ά.

Επιπλέον, με τον προγραμματισμό τακτικών και εκτάκτων εργασιών, θα υποστηρίζονται τα αρμόδια στελέχη του δήμου για να θέτουν και να υλοποιούν στόχους, για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη εργασία στους συντηρούμενους χώρους πρασίνου. Τέλος, σύμφωνα με τον Δήμο Ηρακλείου, θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο στην παρακολούθηση του θεσμού της «υιοθεσίας» χώρων από φορείς (σχολεία, σωματεία, συλλόγους) και επιχειρήσεις για την ενημέρωση του πολίτη σε θέματα εργασιών και άλλες χρηστικές πληροφορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης