Τη διαγραφή χρέους δανειολήπτη, ύψους 140.000 ευρώ, από συνολικές οφειλές δανείων που αγγίζουν τα 220.000 ευρώ αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ξάνθης, σύμφωνα με άρθρο του xanthipress.gr.

Εξετάζοντας σε δεύτερο βαθμό την αίτηση οφειλέτη που απαλλάχθηκε στο Ειρηνοδικείο από ένα μεγάλο μέρος του οικονομικού του βάρους -σύμφωνα με τον Νόμο 3069/10 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών- το δικαστήριο της πόλης προχώρησε σε μια νομολογιακή απόφαση, η οποία εκτός από την ελάφρυνση του ιδιώτη και την προστασία της πρώτης του κατοικίας, ρυθμίζει για πρώτη φορά με αναλογικό τρόπο και τις οφειλές προς τα διάφορα πιστωτικά ιδρύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο οφειλέτης είχε ένα στεγαστικό και ένα επισκευαστικό δάνειο για την πρώτη του κατοικία από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων καθώς επίσης και διάφορα καταναλωτικά δάνεια σε πολλές τράπεζες, τα οποία δεν είχε τη δυνατότητα να αποπληρώσει. Εναντίον της απόφασης του Ειρηνοδικείου Ξάνθης προσέφυγε μια εκ των τραπεζών όχι για να αυξήσει το ποσό που θα καταβάλει ο οφειλέτης αλλά προκειμένου να συνυπολογιστούν οι οφειλές του και προς τα ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με απόφαση του Μονομελές Πρωτοδικείου ο ιδιώτης καλείται πλέον να καταβάλλει 436 ευρώ μηνιαίως για τα επόμενα 15 χρόνια προκειμένου να εξοφλήσει το υπόλοιπο των οφειλών του.

Πηγή: xanthipress.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης