Για παράβαση του τελωνειακού κώδικα συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος δύο άνδρες, ηλικίας 47 και 50 ετών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης στοιχείων και πληροφοριών, αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου κατέλαβαν τους δύο δράστες να μεταφέρουν με Ι.Χ.Ε., ιδιοκτησίας του 47χρονου, κιβώτια με αλκοολούχα λαθραία ποτά από την έδρα επιχείρησης εμπορίας εμφιαλωμένων ποτών, ιδιοκτησίας του 50χρονου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε έρευνα στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην έδρα της εν λόγω επιχείρησης, καθώς και σε αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
• 219 λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών
• 450 ευρώ
• μεγάλος αριθμός ταινιών φόρου κατανάλωσης των βουλγάρικων Αρχών
• εργαλεία αποκόλλησης ταινιών φόρου κατανάλωσης και
• πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Επίσης, κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο τέλεσης λαθρεμπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προέκυψε, οι δράστες διακινούσαν τις λαθραίες φιάλες αλκοολούχων ποτών, που προέρχονταν από την αλλοδαπή και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Επίσης, χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα κατασχεθέντα εργαλεία αποκολλούσαν τις ταινίες του φόρου κατανάλωσης των βουλγαρικών Αρχών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο ΣΤ΄ Τελωνείο Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα αποδοθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης