Αποχή όλων των δικηγόρων από τις συνεδριάσεις του Εφετείου, στις συνθέσεις των οποίων συμμετέχει η δικαστική λειτουργός κ. Μαρία Λεπενιώτη, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοφανή συμπεριφορά επιθετικότητας που επέδειξε η εφέτης απέναντι στο δικηγορικό κλάδο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Λεπενιώτη ως πρόεδρος του Β΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών περιφρονώντας την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας προχώρησε στην εκδίκαση υπόθεσης , στη δεύτερη μετά από διακοπή συνεδρίαση, απορρίπτοντας σχετικό αίτημα αναβολής των συνηγόρων υπεράσπισης και παρά την άρνηση του ΔΣΑ να τους χορηγήσει άδεια αφού δεν υπήρχε ούτε κίνδυνος παραγραφής, ούτε λήξης του 18μηνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δικαστήριο μάλιστα δεν περιορίστηκε στην έκδοση της αυθαίρετης απόφασης για τη διεξαγωγή της δίκης αλλά διέταξε επιπλέον την αποβολή από την αίθουσα του Δικαστηρίου του συνηγόρου υπεράσπισης Θέμη Σοφού, με την συνδρομή αστυνομικής δύναμης, κατά τη στιγμή που αυτός υπέβαλε αίτημα προς το δικαστήριο, να καταχωρηθεί στα πρακτικά η δήλωσή του ότι εκπροσωπεί δυνάμει πληρεξουσίου τον κατηγορούμενο εντολέα του.

Το δικαστήριο, εν συνεχεία, αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στον Εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον συναδέλφων δικηγόρων, που διορίστηκαν από το δικαστήριο από τον κατάλογο της Νομικής Βοήθειας, οι οποίοι αρνήθηκαν, το διορισμό τους, συμμορφούμενοι προς την απόφαση του ΔΣΑ περί αποχής μετά την δεύτερη μετά διακοπή συνεδρίαση, αφού μάλιστα οι κατηγορούμενοι, για τους οποίους διορίστηκαν, είχαν συνηγόρους της επιλογής τους οι οποίοι απείχαν.

Η συμπεριφορά του δικαστηρίου, σύμφωνα με το ΔΣΑ, αποτελεί αποκορύφωμα εχθρικής στάσης απέναντι στους δικηγόρους και τους κατηγορουμένους, και επιδιώκει την καθιέρωση της συστηματικής παραβίασης της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας περί αποχής των δικηγόρων μετά την δεύτερη διακοπή σε ποινικές δίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΔΣΑ καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά που αποτελεί ακραίο περιστατικό στα χρονικά του δικηγορικού σώματος και δείχνει άκρως ανησυχητικό έλλειμμα σεβασμού στη δικονομική τάξη αλλά και βαθύτατα αντιδικηγορική νοοτροπία από λειτουργούς που έχουν ταχθεί να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ο Δικηγορικός Σύλλογος αποφάσισε μάλιστα να ζητήσει τον πειθαρχικό έλεγχο της κ. Λεπενιώτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης