Μ’ ένα δικό τους μοναδικό τρόπο, οι κάτοικοι του παραδοσιακού χωριού Μάρπησσα Πάρου, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις γιγάντιες ανεμογεννήτριες που θέλουν να εγκαταστήσουν στο νησί οι μεγάλες εταιρείες.

Στο καρναβάλι του χωριού, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής, μέλη φορέων που αγωνίζονται για ένα καλύτερο περιβάλλον για τον τόπο τους σε συνεργασία με γραφείο τελετών, σατίρισαν την εγκατάσταση ανεμογεννήτριων που ξεπερνούν τα 105 μέτρα στην Πάρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια του δημιουργώντας μεγάλες ανεμογεννήτριες από αφρολέξ και χαρτόκουτα, είχαν μία ανεμογεννήτρια μέσα σε ένα φέρετρο ενώ δεν έλειπε από την ομάδα ο παπάς και ο επενδυτής. Στην ομάδα συμμετείχαν ακόμη και μικρά παιδιά κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «ΔΕ ΣΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΘΑΨΕΤΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ» ενώ ένα πλακάτ έγραφε: «ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γεγονός συζητήθηκε από όλο το νησί ενώ ο ιθύνων νους της ιδέας αυτής δήλωσε πως η κίνηση έγινε για να μπουν όλο και περισσότερος κόσμος στη διαδικασία να σκεφτεί τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει ο τόπος μας, αν εγκατασταθούν οι τεράστιες ανεμογεννήτριες, χωρίς να πληρούν τις προδιαγραφές που χρειάζονται και χωρίς να υπολογίζονται οι παράπλευρες απώλειες.

Δυστυχώς ή ευτυχώς η σάτιρα φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης