Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη, έξω από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ στα Ιωάννινα, μέλη αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων της Ηπείρου, που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή χρημάτων, που τους οφείλει η εταιρεία, φωνάζοντας πως έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση. Παράλληλα, υπήρξαν καταγγελίες για… τρομοκρατία συνδικαλιστών/παραγωγών γάλακτος από τη ΔΩΔΩΝΗ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, καθώς και πολυμελής αντιπροσωπεία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Φαναρίου. Αντιπροσωπεία των αγροτών και των κτηνοτρόφων συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας ΔΩΔΩΝΗ και του εξέθεσε τα αιτήματα των παραγωγών, που ήταν μέχρι την Παρασκευή, 23 Μαΐου, να πληρωθεί ο Μάρτιος και μέχρι τις 29 του μηνός, ο Απρίλης. Σύμφωνα με τους αγρότες/κτηνοτρόφους η απάντηση της εταιρείας είναι πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα και δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων μέσω τραπεζών.

Ο Κώστας Κατσάνος, από τον Αγροτικό Σύλλογο Ζίτσας, ανέφερε πως υπήρξαν προσπάθειες να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση των κτηνοτρόφων με τερτίπια για να καλμάρουν τον πόνο τους. Οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι μάλιστα κατήγγειλαν πως ο κ. Κατσάνος, δέχεται… τρομοκρατία, καθώς δίχως καμία εξήγηση, η εταιρεία αρνήθηκε να παραλάβει το γάλα του. Οι συγκεντρωμένοι θεωρούν πως είναι ευθεία παραβίαση του ιερού δικαιώματος να συνδικαλίζεται ένας πολίτης της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Φαναρίου, Ανδρέας Χρήστου πρόσθεσε σε δηλώσεις του ότι οι παραγωγοί είναι απλήρωτοι επί δύο μήνες και υποστήριξε: «Δεν έχουμε να ταΐσουμε τα ζώα μας».

Πηγή: atpreveza
Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης