Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στην οδό Τσιμισκή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιείται με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου του Ισραήλ, Ρουεβέν Ρίβλιν.

Οι Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο στη χώρα μας τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ρεουβέν Ριβλίν, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην πόλη μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την τελετή θεμελίωσης του Μουσείου του Ολοκαυτώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε δω για να απαιτήσουμε την απελευθέρωση των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων και ειδικότερα των παιδιών, τα οποία ανέρχονται σε περισσότερα από 300» αναφέρουν.

«Καταδικάζουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης να μην τοποθετηθεί για όλα όσα γίνονται στην Παλαιστίνη, ειδικά μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ», τόνισε ο γραμματέας της Ένωσης Φίλων Παλαιστίνης, Saleh Thear.

Δείτε τις δηλώσεις του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν, φορείς, Συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης, η Ένωση Φίλων Παλαιστίνης και το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι».

Mερικοί από τους συγκεντρωμένους, κρατούν πλακάτ με το πρόσωπο της 16χρονης «ηρωίδας των Παλαιστίνιων» Άχεντ Ταμίμι, η οποία κινδυνεύει με φυλάκιση 10 ετών επειδή χαστούκισε ισραηλινούς πάνοπλους στρατιώτες.

Πηγή:  thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης