Μπορεί το κέντρο της Αθήνας να θύμιζε φρούριο σήμερα λόγω της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άφιξη του Γερμανού αξιωματούχου στο υπουργείο Οικονομικών, ιδιοκτήτες και πελάτες των γύρω καταστημάτων, είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική λιτότητας καθώς και για τα αυστηρά μέτρα της αστυνομίας που κράτησαν τα καταστήματα κλειστά σήμερα.

Χαρακτηριστικά οι συγκεντρωμένοι φώναζαν: «Μας παίρνετε τα σπίτια».

Κατά την αποχώρησή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, μία ομάδα επτά γυναικών κατάφερε να περάσει από τα δρακόντια μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας και να βρεθεί μπροστά ακριβώς στην είσοδο του υπουργείου. Προκειμένου ο Β. Σόιμπλε να μην πέσει πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες, η ασφάλεια αναγκάστηκε να τον φυγαδεύσει από την άλλη έξοδο του υπουργείου Οικονομικών.

Στο βίντεο βλέπουμε το όχημα του Σόιμπλε και τα οχήματα της συνοδείας του να περιμένουν ακριβώς μπροστά στην είσοδο του κτηρίου και έπειτα τα βλέπουμε να μετακινούνται στο πλάι του κτηρίου και τελικά να φεύγουν. Ο Σόιμπλε τελικά επιβιβάστηκε λίγο πιο πάνω, εκτός πλάνου.

Ταυτόχρονα ακούγονται οι αποδοκιμασίες των πολιτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης