Την αλληλεγγύη της στους αντιφασίστες και αντιφασίστριες του Σάρλοτσβιλ στις ΗΠΑ εκφράζει η Κίνηση

Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή με συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας σήμερα, στις 19.00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κάλεσμά της η κίνηση τονίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες και στον ρατσισμό, αλλά και ότι «στην Ελλάδα, τη δράση των νεοναζί των ΗΠΑ στηρίζουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πανηγύρισαν και τη νίκη του νέου πλανητάρχη Τραμπ».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Στις 12 Αυγούστου, ένας φασίστας δολοφόνησε τη Χέδερ Χάγιερ, 32 ετών, όταν έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε αντιφασίστες διαδηλωτές στην πόλη Σαρλοτβίλ της Βιρτζίνιας των ΗΠΑ. Τραυματίστηκαν ακόμη είκοσι διαδηλωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φασίστες της Κουκ Κλουξ Κλαν και της «εναλλακτικής δεξιάς» είχαν καλέσει σε σύναξη μίσους κατά των μαύρων και υπέρ της «λευκής ανωτερότητας» με αφορμή την αποκαθήλωση από τον κυβερνήτη της πολιτείας προτομής του στρατηγού Ρόμπερ Λη, επικεφαλής του ρατσιστικού στρατού του Νότου στη διάρκεια του αμερικάνικου εμφυλίου.

Η θυσία της Χέδερ Χάγιερ, η οποία στάθηκε μπροστά στον φασίστα δολοφόνο, συμμετέχοντας στην αντιφασιστική διαδήλωση, δείχνει ότι είναι ισχυρή «η άλλη Αμερική», αυτή της αντίστασης στον Τραμπ και το ρατσιστικό δηλητήριο που χύνει, ανοίγοντας την πόρτα στην ανοικτή δράση των νεοναζί.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της δολοφονημένης Χέδερ Χάγιερ και την πλήρη αλληλεγγύης μας στο αντιφασιστικό κίνημα και το κίνημα κατά των ρατσιστικών διακρίσεων και του σεξισμού στις ΗΠΑ.

Μετά την άνοδο του Τραμπ, οι μουσουλμάνοι, η κοινότητα LGTBQI, οι εβραίοι, οι έγχρωμοι, οι γυναίκες και οι μετανάστες βρίσκονται στο στόχαστρο του νέου πλανητάρχη. Είναι η άλλη όψη της επίθεσης στους φτωχούς μέσα στις ΗΠΑ αλλά και των κλιμακούμενων απειλών και πολεμικών επεμβάσεων και των απειλών σε όλο τον Πλανήτη.

Στην Ελλάδα, τη δράση των νεοναζί των ΗΠΑ στηρίζουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πανηγύρισαν και τη νίκη του νέου πλανητάρχη Τραμπ. Προσπάθησαν μάλιστα να εκμεταλλευτούν τη νίκη του για να ξαναβγούν από την απομόνωση, που τους έστειλε το κίνημα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του, το αντιφασιστικό κίνημα ετοιμάζεται να κλιμακώσει με αντιφασιστική πορεία στα κεντρικά γραφεία των νεοναζί δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη.

Η δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ είναι μια δραματική προειδοποίηση για την κλιμάκωση της φασιστικής απειλής, καθώς η κατοχύρωσή τους στην καρδιά του πιο ισχυρού καπιταλισμού απειλεί να γίνει κέντρο στήριξης κάθε φασιστικής και ρατσιστικής δύναμης στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο.

Γι’ αυτό, χρειάζεται να δυναμώσει η αλληλεγγύη στο αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό κίνημα στις ΗΠΑ. Τώρα οι φασίστες ξεσηκώνονται και δολοφονούν για να κρατήσουν στη θέση τους ό,τι θύμιζε τη δουλεία των μαύρων στις ΗΠΑ. Είναι η σειρά μας διεθνώς να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, αλλά να τους τσακίσουμε παντού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης