Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης 

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας οδηγών ταξί στη Μεσογείων -μεταξύ των νοσοκομείων «Σωτηρία» και «Γενικού Κρατικού»-, με την ΠΑΣΕΒΕ να απευθύνει κάλεσμα στους επαγγελματίες οδηγούς να δώσουν το παρών και να συμμετάσχουν μαζικά στην πορεία προς το Υπουργείο Μεταφορών. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, την ώρα που η κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το ρεκόρ στις αφίξεις ξένων τουριστών, η πραγματικότητα για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και εμπόρους είναι τελείως διαφορετική». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για εμάς τους ταξιτζήδες συνεχίζεται η αναδουλειά παρά τα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται την Αθήνα, συνεχίζεται το κυνηγητό στις πιάτσες ακόμα και από τον Δήμο Αθηναίων, συνεχίζονται οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών» τονίζει η εν λόγω ανακοίνωση και συμπληρώνει:
«Η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο έχει αιτία. Είναι η καπιταλιστική κρίση, η υπερσυσσώρευση δηλαδή κεφαλαίων σε λίγα χέρια μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν επένδυαν αν δεν εξασφαλιζόταν η μέγιστη κερδοφορία τους». 

Στην ίδια ανακοίνωση, οι οδηγοί ταξί παραθέτουν και τα αιτήματά τους: 

• αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος

• καμία κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού, πρώτης και δεύτερης κατοικίας, επαγγελματικού σκάφους

• πάγωμα των χρεών προς τον ασφαλιστικό φορέα, την εφορία, κεφαλαιοποίηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη

• μακροχρόνιες ρυθμίσεις, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

• επιδότηση από το κράτος για την αντικατάσταση του οχήματος

• κατάργηση όλων των νόμων της απελευθέρωσης (4070/12-4093/12) που εκμεταλλεύονται όλες οι μονοπωλιακές εταιρείες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης