Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που κατέγραψαν οι άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας από τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με Super Puma, ενός μετανάστη το πρωί της Δευτέρας από τη θαλάσσια περιοχή της Χίου αλλά και ατόμων από ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε την Κυριακή 5 ναυτικά μίλια νότια της νησίδας Βενέτικο.

Συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας περισυνέλεξε με ασφάλεια έναν από τη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Χίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, «σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας απογειώθηκε από τη Χίο, με σκοπό τον εντοπισμό αγνοούμενων ατόμων στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα της Χίου. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε και περισυνέλεξε σώο έναν παράτυπα εισελθόντα αλλοδαπό και τον μετέφερε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χίου στις 07:06».

Την επέμβαση ελικοπτέρου Super Puma προκάλεσε η βύθιση ιστιοφόρου σκάφους στη νότια Χίο και συγκεκριμένα 5 ναυτικά μίλια νότια της νησίδας Βενέτικο.

Το ιστιοφόρο αποτελούσε συνοδευτικό άλλου σκάφους που συμμετείχε στην Aegean Regatta απέπλευσε από το νησί των Λειψών με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Όμως στο ύψος της νότιας Χίου το σκάφος άρχιζε να μπάζει νερά με αποτέλεσμα τα δύο άτομα που επέβαιναν ως πλήρωμα να καλέσουν σε βοήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων τη διάσωση ανέλαβε το ελικόπτερο Super Puma που τελικά περισυνέλλεξε τα δύο άτομα λίγο πριν το σκάφος βυθιστεί σε βάθος 1000 μέτρων.

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο ενώ το μεσημέρι της Κυριακής μετέβησαν στο Λιμεναρχείο προκειμένου να καταθέσουν στο πλαίσιο δικογραφίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης