Σε διευκρινίσεις, με αφορμή το θέμα που ανέκυψε από δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο για τη «δήθεν χορήγηση έκτακτου οικονομικού επιδόματος, που αφορά όλους τους εργαζομένους στον ΟΣΕ», προχώρησε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, η παροχή αυτή αφορά σε βοηθήματα ύψους μέχρι των 2.000 ευρώ, τα οποία χορηγούνται εφάπαξ και μόνο όταν διαπιστωμένα συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, πάντα με την έγκριση του Δ.Σ. του ΟΣΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Της έγκρισης αυτής έχει προηγηθεί η αυστηρή τήρηση θεσμοθετημένης διαδικασίας, μέσω της οποίας η κάθε περίπτωση κρίνεται από Επιτροπή που έχει ορισθεί από το Δ.Σ. του ΟΣΕ, στην οποία συμμετέχει γιατρός του ΟΣΕ, αρμόδια διευθυντικά στελέχη του ΟΣΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΟΣΕ. Η Επιτροπή αυτή στηρίζει την κρίση της σε επίσημα ιατρικά αποδεικτικά στοιχεία πριν από την υποβολή της σχετικής εισήγησή της προς το Δ.Σ. του ΟΣΕ» προσθέτει ο Οργανισμός και καταλήγει:

«Η ετήσια εγκεκριμένη δαπάνη για τον σκοπό αυτό, για το σύνολο των 1.600, περίπου, εργαζομένων στον ΟΣΕ, ανέρχεται ΜΕΧΡΙ του ποσού των 50.000€».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης