Απόφαση-σταθμό εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Ακράτας, βάσει της οποίας «κουρεύεται» το 76% του χρέους δανειολήπτριας, που ανερχόταν σε 401.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 80.000 ευρώ αντιστοιχούσαν σε στεγαστικά δάνεια και το υπόλοιπο ποσό σε καταναλωτικά.

Η 62χρονη δανειολήπτρια, οφειλέτρια 11 τραπεζών, χήρα από 30ετίας, μητέρα δύο τέκνων, τα οποία μεγάλωσε μόνη της, διαθέτει μηνιαία σύνταξη 2.010 ευρώ, ενώ το κόστος διαβίωσής της ανέρχεται σε 1.100 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οφειλέτρια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της περικοπής ποσού της σύνταξής της, της αύξησης των φόρων, της ασθενείας της (υπέστη πρόσφατα εγκεφαλικό επεισόδιο) και της αύξησης του κόστους ζωής της βρέθηκε χωρίς δόλο σε μόνιμη και διαρκή αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων, τις οποίες ωστόσο παλαιότερα εξυπηρετούσε.

Η υπόθεση συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Ακράτας, όπου κατέθεσαν εκτός της δανειολήπτριας ενστάσεις και προτάσεις και οι 11 εκπρόσωποι των τραπεζών. Τελικά, το δικαστήριο, εκτιμώντας την πληθώρα των αποδεικτικών εγγράφων και στοιχείων και καταθέσεων, διέγραψε χρέος ύψους 306.000 ευρώ, ενώ επιβάλλει στη δανειολήπτρια να αποπληρώσει για τη διάσωση των ακινήτων της και δη της α΄ κατοικίας της 68.000 ευρώ με μηνιαίες καταβολές ποσού 354,16 ευρώ για 192 μήνες στην πιστώτρια τράπεζα. Για τις λοιπές οφειλές της επέβαλε στην 62χρονη να καταβάλει μηνιαίως ποσό 545,83 ευρώ για 48 μήνες, συμμέτρως κατανεμόμενο και όπως αυτό προσδιορίζεται για καθεμία πιστώτρια τράπεζα, και απαλλάσσει τη δανειολήπτρια από το υπόλοιπο ανεξόφλητο μέρος των χρεών της.

Πηγή: thebest
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης