Δύο σημαντικά εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου στη Θεσσαλονίκη, τα οποία στέφθηκαν από πλήρη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή. Το θέμα των σεμιναρίων ήταν ο Αυτισμός και οι στρατηγικές πρόληψης και αντιμετώπισης των συμπεριφορών του, που βασίζονται στις αρχές της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ABA).

Πλήθος ειδικών επιστημόνων και γονέων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις σύγχρονες, επιστημονικά αποδεδειγμένες πρακτικές που συμπεριλαμβάνουν την ολοκλήρωση μιας «λειτουργικής αξιολόγησης» των αρνητικών-ανεπιθύμητων συμπεριφορών, πριν τον σχεδιασμό παρεμβάσεων για αυτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σεμινάρια άνοιξε με το χαιρετισμό του ο λογοθεραπευτής Ελευθέριος Μέλιος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και την εμπιστοσύνη στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο η ειδικευμένη ψυχολόγος και πιστοποιημένη αναλύτρια συμπεριφοράς Φωτεινή Μιδούχα, η οποία ήταν και η βασική εισηγήτρια των σεμιναρίων.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων, με έδρα τα Ιωάννινα.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι κορυφαίος φορέας εκπαίδευσης για θέματα Λογοθεραπείας και Ειδικής Αγωγής, με σεμινάρια που χαρακτηρίζονται από την ποιοτική τους οργάνωση και τους υψηλού επίπεδου εισηγητές. Είναι, επίσης, στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης