Σύσκεψη για τον τρόπο αντιμετώπισης των ζημιών που προκλήθηκαν στο λιμάνι του Ευδήλου στην Ικαρία, στις 18/01/2018, λόγω των δυσμενών καιρικών, προγραμματίζει το υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων (υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας).

Σύμφωνα με τη Γενική γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, το συγκεκριμένο έργο παρελήφθη τον Ιούνιο του 2016, ενώ στις 18/01/2018 το λιμάνι του Ευδήλου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, που εστιάζονται στον νέο προσήνεμο μόλο, του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νέος μόλος έσπασε στη μέση, ενώ καταστράφηκαν και τα τσιμεντένια προστατευτικά μπλόκια (αστερίες) από την εξωτερική πλευρά του λιμανιού.

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής αναφέρει ότι στις 21-02-2018 ζήτησε εκ νέου εμπεριστατωμένη ενημέρωση από το Λιμενικό Ταμείο Ικαρίας επί των ενεργειών αποκατάστασης της προκληθείσας ζημιάς και τελικά στις 09-03-2018 απέστειλε κάθε στοιχείο που είχε στη διάθεσή της προς το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στον γενικό γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, καθότι εκτίμησε ότι εγείρονται αμφιβολίες για την ορθή εκτέλεση του έργου, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές εκτέλεσης λιμενικών έργων. Έτσι ζήτησε αρμοδίως τη διερεύνηση κακοτεχνιών – παραλείψεων και τυχόν απόδοση ευθυνών.

Παρά το γεγονός ότι η εκτέλεση δημοσίων έργων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, ο γενικός γραμματέας Χρήστος Λαμπρίδης έχει ήδη διαβιβάσει στοιχεία μετά από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες, για ζημιές που προκλήθηκαν και στα λιμάνια Μαλαγαρίου και Καρλοβασίου Σάμου, Αθηνιού Σαντορίνης και Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης