Δυσεξήγητη τροπή, η οποία προβληματίζει έντονα δικαστικούς και εισαγγελικούς κύκλους, παίρνει η υπόθεση των CDS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας, ο αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας, κύριος Γρηγόρης Πεπόνης, αρνήθηκε να προχωρήσει στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, λόγο κωλύματος το οποίο επικαλέστηκε. Η άρνηση αυτή του κ. Πεπόνη συνδέεται με τις καταγγελίες που είχε κάνει ο ίδιος αλλά και ο αναπληρωτής του Σπ. Μουζακίτης πως η συγκεκριμένη υπόθεση αυτή ήταν μία απ’ αυτές για τις οποίες, δέχθηκαν «οχλήσεις» στο έργο τους.

Συγκεκριμένα σε αναφορά που απέστειλε στον προϊστάμενο του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκο Παντελή, επισημαίνει ότι αδυνατεί να χειριστεί την υπόθεση, καθώς ήταν μία από τις τρείς για τις οποίες είχε καταγγείλει «παρεμβάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Παντελής θα θέσει την αίτηση εξαίρεσης του κ. Πεπόνη υπόψη του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο και θα έχει τον τελευταίο λόγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, ο ίδιος ο κ. Πεπόνης φέρεται να είχε δηλώσει από τις 22 Δεκεμβρίου για την συγκεκριμένη υπόθεση πως: «η έρευνα βρίσκεται σε δικονομικό αδιέξοδο και η δικογραφία θα τεθεί σε λίγες μέρες στο αρχείο». Η δήλωση αυτή, φέρεται να έχει γίνει στους
ανωτέρους στον Άρειο Πάγο.

Τι είχε προηγηθεί

Από το δικαστικό ρεπορτάζ προκύπτει ότι το παρασκήνιο της υπόθεσης των CDS είναι ιδιαίτερα έντονο. Πριν από λίγο καιρό και συγκεκριμένα στα τέλη Φεβρουαρίου ο αρμόδιος εισαγγελέας που είχε χειριστεί την υπόθεση, κ. Άρης Κορέας, είχε αιτηθεί στον κ. Πεπόνη την αρχειοθέτηση της υπόθεσης βάσει του άρθρου 43.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε. Το παράδοξο είναι ότι ο οικονομικός εισαγγελέας αντί να επιστρέψει πίσω τη δικογραφία με τις όποιες επισημάνσεις είχε, την κράτησε μέχρι και σήμερα στο συρτάρι του οπότε και προχώρησε σε δήλωση αποχής. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης είχε ερμηνεύσει ως παρεμβάσεις στο έργο του τις διαπιστώσεις των προϊσταμένων του ότι πρόκειται για ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση. Ωστόσο ο κ. Κορέας κληθείς να καταθέσει είχε επισημάνει ότι ουδείς προσπάθησε να παρέμβει στην έρευνα την οποία διεξήγαγε. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης