Τα συμπεράσματά του από τον έλεγχο που έκανε στο ψηφιακό αρχείο κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο ο Απόστολος Δελτσίδης που έκανε τις πραγματογνωμοσύνες για τις όποιες αλλοιώσεις υπήρξαν στα αρχεία της λίστας Λαγκάρντ.

Ο συντάκτης των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης για το usb και το cd, στα οποία αποθηκεύθηκε τη λίστα Λαγκάρντ με διαφορά τριών αρχείων και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, αναφέρθηκε αναλυτικά στα ευρήματα της έρευνά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας ανέφερε ότι από την εξέταση των δύο συσκευών προέκυψαν:

– Σε συνδυασμό με υπολογιστή που κατασχέθηκε και εξετάστηκε, και το usb φάνηκε ότι τα αρχεία του δεύτερου προτού δημιουργηθούν, υπήρχαν σε άλλο αποθηκευτικό μέσο, που επίσης ήταν usb.

– Από τα μεταδεδομένα του usb προκύπτει ότι τέσσερις χρήστες ανέγνωσαν τη διετία 2011 – 2012 αρχεία της λίστας Λαγκάρντ: ο ίδιος χρήστης άνοιξε και ανέγνωσε αρχεία τρεις φορές από το Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2011. Ο δεύτερος χρήστης άνοιξε και ανέγνωσε από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Οκτώβριο του 2012 επτά αρχεία και ο τρίτος άνοιξε τον Ιούλιο του 2011 τρία αρχεία. Τέλος, ο χρήστης με τον κωδικό “Σοφία” (σ.σ. πρόκειται για τη γραμματέα του Ευαγγ. Βενιζέλου όπως η ίδια έχει υποστηρίξει) ανέγνωσε δύο αρχεία την 1η και στις 2 Οκτωβρίου του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τα 2001 αρχεία ανοίχτηκαν και δεν αποθηκεύθηκαν σε δύο διαφορετικά στάδια 2010 προτού φτάσουν στην Ελλάδα.

Κρυφό αρχείο στη λίστα

Κατά την εξέταση του μάρτυρα Δελτσίδη, η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου εισηγήθηκε στο δικαστήριο την κατάσχεση του υπολογιστή του χρήστη “Σοφία” (σ.σ. κωδικός της γραμματέα Βενιζέλου) προκειμένου να διεξαχθεί συμπληρωματική πραγματογνωμοσύνη για ένα κρυφό αρχείο που εντοπίστηκε στο usb και φέρεται να έχει τροποποιηθεί, αλλά παραμένει άγνωστο αν περιείχε κάτι σημαντικό για την υπόθεση ή όχι.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης